Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

14 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1174
Comentează add

Germania şi Franţa, primele două economii din zona euro, au evitat intrarea în recesiune, după ce au înregistrat creşteri ale PIB de 0,1, respectiv 0,3% în trimestrul al treilea.

Zona euro a evitat intrarea în recesiune

alex-olaru

Foto: captură youtube.com/FT.

Germania şi Franţa, primele două economii din zona euro, au evitat intrarea în recesiune, după ce au înregistrat creşteri ale produsului intern brut de 0,1, respectiv 0,3% în trimestrul al treilea.

Potrivit Oficiului European de Statistică, economia Franţei a evoluat pozitiv după ce au fost scăzut cheluielile publice şi investiţiile.

În Germania, redresarea lentă e cauzată în principal de evoluţiile externe şi de scăderea sectorului construcţiilor.

Datele economice publicate astăzi arată că Grecia a ieşit din recesiune după şase ani: PIB-ul a avansat timp de două trimestre consectuive, datorită veniturilor aduse de turism şi a reformelor implementate de autorităţile elene.

Ţările din centrul şi estul Europei au înregistrat ritmuri de creştere susţinute în trimestrul trei, datorită exporturilor către zona euro.

Astfel, România şi Polonia au cele mai solide creşteri ale produsului intern brut.  

Economia României, +1,9% în trimestrul trei al anului

Datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică arată că economia României a crescut cu 1,9% în cel de-al treilea trimestru, comparativ cu trimestrul al doilea din acest an şi cu 2,8% pe primele nouă luni, cu 0,4 puncte procentuale peste avansul anual înregistrat în luna iunie.

Produsul Intern Brut al României a urcat în primul trimestru cu 0.5%, comparativ cu scăderea de 0.1% anunţată la precedenta revizuire tot de INS. 


Etichete zona euroevoluţierecesineeconomiecreştereGermaniaFranţacheltuieliPIBGreciaUERomâniaPolonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live