Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * S Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

24 Ianuarie 2019
Vizualizari: 905
Comentează add

Politicieni, directori, militari, veterani, elevi şi profesori şi foarte mulţi locuitori din Botoşani au marcat astăzi 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească.

Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Botoşani

gina-poenaru-botosani

Primul steag al Principatelor Unire (1861). Sursa: http://www.defense.ro/muzeumilitar/. Prin amabilitatea domnului dr. Corneliu Andonie, cercetător al MMN.

Un ceremonial religios, depuneri de coroane de flori, defilarea detaşamentului de onoare sunt câteva dintre evenimentele prin care este marcată la Botoşani Ziua Unirii Principatelor Române. 

Autorităţi locale, politicieni, directori de deconcentrate, militari, veterani, elevi şi profesori şi foarte mulţi locuitori ai municipiului Botoşani au marcat astăzi 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească.

Instituţia Prefectului şi Garnizoana Botoşani, cu sprijinul instituţiilor subordonate MAI şi municipalităţii botoşănene, au organizat în această dimineaţă o ceremonie militară care s-a desfăşurat în faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

A început cu intonarea Imnului de Stat de către elevii Liceului de Artă "Ştefan Luchian" şi a continuat cu un serviciu religios şi depunere de coroane la Monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, dar şi cu defilarea Detaşamentului de Onoare. Istoricii au evocat momentul crucial pentru România de astăzi, acesta fiind primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român la 1 Decembrie 1918.

Aceiaşi elevi care au desfăşurat un mare drapel naţinal au intonat şi Hora Unirii în care au dat mână cu mână toţi cei prezenţi, indiferent de vârstă, naţionalitate sau convingeri. Activităţi omagiale au avut loc ieri şi la Muzeul de Istorie, dar şi la Biblioteca Judeţeană "Mihai Eminescu".

Acestea continuă astăzi, la ora 17:00, cu un spectacol de muzică populară şi patriotică susţinut de Orchestra populară "Rapsozii Botoşanilor" în sala Cinematografului "Unirea" din Botoşani şi la care accesul publicului este liber.


Etichete unirebotoșani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live