Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

7 Ianuarie 2012
Vizualizari: 2120
Comentează add

Creştinii ortodocşi şi greco catolici îl sărbătoresc la 7 ianuarie pe Sfântul Ioan Botezătorul, ultimul prooroc al Vechiului Testament şi singurul care l-a cunoscut pe Mesia.

Ziua Sfântului Ioan Ziua Sfântului Ioan - Conține audio

remus-radulescu

Evangheliile îl prezintă pe Ioan Botezătorul ca pe un om care şi-a dedicat toată viaţa lui Dumnezeu. A trăit retras în deşert în condiţii foarte aspre: se hrănea cu lăcuste  şi miere sălbatică.

Iudeii îl recunoşteau ca profet şi veneau să se boteze în apele Iordanului ca semn că se pocăiesc de păcate. La Iordan a avut loc şi întâlnirea cu Iisus.

Ioan l-a recomandat pe Iisus ca Mesia şi i-a recunoscut superioritatea. Cei mai mulţi dintre adepţii lui Ioan Botezătorul au devenit ucenicii lui Iisus Hristos.

Ioan şi-a continuat însă propovăduirea pocăinţei ca mod de apropiere faţă de mesajul lui Hristos.

El a condamnat şi incestul în care trăia regele Iudeii, Irod, căsătorit cu cumnata sa. Curajul de a-l critica pe rege i-a atras şi condamnarea la moarte. Sf Ioan Botezătorul a murit decapitat.

Ioan este numele, poate, cel mai purtat în lume. La noi în ţară peste 2 milioane de români îi poartă numele. Acesta este un semn al admiraţiei pe care oamenii încă i-o poartă Sfântului Ioan.

Calităţile pe care creştinii le admiră la el sunt: simplitatea, smerenia, curajul, spirit de sacrificiu şi fidelitatea faţă de Dumnezeu.

Ascultă un documentar despre Sfântul Iaon Botezătorul:


Etichete sfantascetbotezdecapitarecurajirod

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live