Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * S Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alla Stâncaru Lunca

31 Mai 2015
Vizualizari: 2758
Comentează add

Români de pe ambele maluri ale Prutului, dar şi din Bucovina, care locuiesc în Portugalia s-au intalnit astăzi la Lisabona pentru a-şi potoli dorul de casă.

Ziua românilor din Portugalia

alla-stancaru-lunca

 Ziua românilor din Portugalia. Foto: Alla Stâncaru Lunca.

Români de pe ambele maluri ale Prutului, dar şi din Bucovina care se locuiesc în Portugalia s-au intalnit astăzi la Lisabona pentru a-şi potoli dorul de casă. 

De la un an la altul numarul celor care vin in gradinile Muzeului din Campo Grande creste. 
 
Expozitii, mancaruri traditionale sid esigur muzica romaneasca sunt doar cateva dintre ingredientele care ii fac pe romanii nostri sa uite ca sunt departe de casa, desi multi s-au stabilit de ani buni in Portugalia.
 
Nicolae Furdui Iancu impreuna cu grupul sau Crai Nou, dar si Vladuta Lupau din Transilvania şi Grigore Gherman din tinutul Herta, Ucraina, acompaniati de formatia Maestro cu artisti din Chisinau, stabiliti pe moment in Portugalia vor canta cu drag pentru toti romanii de acolo. 
 
Evenimentul se afla la a patra editie si este organizat de Ministerul Afacerilor Externe sprijinit de Departamentrul pentru relatia cu romanii de pretutindeni, domnul ministru Anghel Talvar este prezent acolo printre romani.  
 
Partener este si Ambasada R Moldova prin domnul ambasador Valeriu Turea, despre care ambasadorul Romaniei ln Portugalia Vasile Popovici spune ca a fost mereu un partener si colaborator de incredere. 
 
Apropierea dintre comunitati a fost si trebuie sa fie sprijinita de ambasadorii celor doua state romanesti.

Etichete Ziua românilor din PortugaliaRomâni de pe ambele maluri ale PrutuluiBucovinagradinile Muzeului din Campo GrandeNicolae Furdui IancuCrai Nouformatia MaestroMinisterul Afacerilor ExterneValeriu Turea,Vasile Popovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live