Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE SERII * Meteo * Sport Joi, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Decembrie 2018
Vizualizari: 442
Comentează add

Este Ziua porţilor deschise la Palatul Cercului Militar Naţional din Capitală, cu prilejul aniversării a 142 de ani de existenţă.

Ziua porţilor deschise la Palatul Cercului Militar Naţional

radiojurnal

Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti. Foto: facebook.com/cmn.ro/

Este Ziua porţilor deschise la Palatul Cercului Militar Naţional din Capitală, cu prilejul aniversării a 142 de ani de existenţă.

Publicul va putea vizita mai multe săli şi saloane, printre care Rotonda Mareşalilor, Colecţia de Artă Contemporană Românească, Sala Alba-Iulia, Sălile Gotică, Bizantină şi Norvegiană, precum şi Galeria Artelor. 

Cercul Militar Naţional este una dintre cele mai vechi instituţii militare româneşti: are practic vârsta independenţei ţării.

De-a lungul timpului, fie că s-a numit între anii 1876-1948 Cercul Militar din Bucureşti, Casa Centrală a Armatei între 1949 şi 1990 şi Cercul Militar Naţional începând cu anul 1991, instituţia a păstrat şi continuă să păstreze şi să promoveze tradiţia militară.

Palatul Cercului Militar Naţional a fost construit între anii 1911-1916 din dorinţa şi în special prin contribuţia financiară a ofiţerilor membri ai Cercului Militar din Bucureşti. Intrarea României în război, în august 1916, a amânat toate lucrările. În cele din urmă, edificiul a fost inaugurat oficial în anul 1923, în prezenţa regelui Ferdinand şi a reginei Maria. Palatul are 26 de săli şi saloane decorate cu simboluri militare şi cu lucrări de artă importante.

Cercul Militar Naţional îşi va deschide porţile pentru public astăzi, la ora 11:00.

Până la trei după amiază vizitatorii sunt aşteptaţi la intrarea principală din strada Constantin Mile nr. 1, de unde pe grupuri vor pleca într-un tur ghidat al principalelor săli şi saloane.


Etichete ziua portilor deschisecercul militar national

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live