Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Miercuri, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

12 August 2017
Vizualizari: 653
Comentează add

Vizitatorii au putut admira o expoziţie de tehnică şi armament, navele maritime fluviale şi echipamentul pentru intervenţii din dotarea unităţii militare.

"Ziua Porţilor Deschise" în Portul Militar Tulcea

irinel-calin-tulcea

În Portul Militar Tulcea a avut loc, astăzi, "Ziua Porţilor Deschise", prima acţiune din calendarul evenimentelor dedicate "Zilei Marinei Române", care se sărbătoreşte pe 15 august.

Vizitatorii au putut admira o expoziţie de tehnică şi armament, navele maritime fluviale şi echipamentul pentru intervenţii din dotarea unităţii militare, după cum transmite corespondentul nostru Irinel Călin.

Reporter: Unitatea Militară 02044 din Tulcea şi-a deschis larg porţile pentru a primi în vizită civili, în special copiii şi rudele militarilor militari. Navele militare, vedete fluviale, blindate, nava de comandament Siret sau armamentul din dotare al militarilor au fost trecute în revistă de oaspeţii unităţii militare.

-: Mie mi-a plăcut cel mai mult nava, dar mi-a fost foarte frică.

Reporter: Ţie ce ţi-a plăcut?

-: Armele de la prezentare şi am fost puţin supărată că nu am putut să trag cu pistolul.

Reporter: Punctul principal de atracţie a fost azi la Tulcea nava "Mihai Viteazu, navă prezidenţială înainte de 1989 transformată în Nava de Comandament Siret după anul 1990. La comanda acesteia se află din anul 2007 locotenent-comandor Lucian Martian.

Lucian Martian: Nava a fost construită între anii 1969 şi 1972 la Şantierul Naval Olteniţa. Deci, ca atare, cu o vârstă de 45 de ani, încă o menţinem operativă şi executăm misiunile specifice acesteia.

Reporter: Ziua Porţilor Deschise de astăzi este prima dintre manifestările prilejuite de "Ziua Marinei Militare", 15 august, manifestări ce se vor desfăşura conform tradiţiei pe faleza municipiului Tulcea marţi, începând cu ora 10:00.


Etichete "Ziua Porţilor Deschise" în Portul Militar Tulceavizitatori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live