Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Decembrie 2020
Vizualizari: 206
Comentează add

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în condiții speciale din cauza pandemiei.

Ziua Națională, sărbătorită în condiții speciale din cauza pandemiei

radiojurnal

Foto: Administrația prezidențială

Ziua Națională a României a marcată astăzi în toată ţara prin ceremonii restrânse, fără parade militare şi alte evenimente cu public. Cum s-a sărbătorit 1 decembrie în Alba Iulia, capitala Marii Uniri de la 1918, aflăm de la Andreea Bogdan.

Reporter: Vernisajul expoziţiei şi lansări de carte, mai multe evenimente culturale au fost în programul dedicat Zilei Naţionale a României la Alba Iulia. Din păcate, din cauza situației epidemiologice, acestea s-au desfășurat fără public, fiind transmise în mediul online. Tot fără public s-a desfășurat și ceremonia militară, o ceremonie organizată într-un cadru restrâns, la Monumentul Unirii din Cetatea Alba Carolina. A participat un detașament de onoare cu efective reduse, fără tehnică, din structurile Diviziei 4 Infanterie "Gemina".

-: Anul acesta se împlinesc 102 ani de la unirea tuturor românilor într-un singur stat. Militarii onorează sărbătoarea de suflet a tuturor românilor printr-o ceremonie militară în format restrâns, având în vedere măsurile de combatere a pandemiei COVID-19.

Reporter: Străzile din Alba Iulia au fost astăzi mai mult pustii, fără mulţimile de români care veneau an de an de 1 decembrie în capitala Marii Uniri. De altfel, azi dimineaţă a fost anunţată şi prelungirea carantinei pentru municipiile Alba Iulia, Blaj şi comuna Ciugud, cu încă şapte zile. Tradiţionalul spectacol folcloric "Cânt şi suflet românesc" s-a desfăşurat tot fără public. Artiştii au cântat pe scena Centrului de Cultură "Aurel Benea" din Alba Iulia, iar evenimentul a fost transmis în totalitate în direct. Ziua se va încheia cu un spectacol simfonic omagial, programat la ora 20:00.


Etichete (ii)1 decembriepandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live