Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

1 Decembrie 2020
Vizualizari: 447
Comentează add

Ziua Națională, marcată prin manifestări în format restrâns

catalin-purcaru

 Foto: Administrația prezidențială

Ziua Națională este marcată astăzi prin manifestări în format restrâns și fără public din cauza pandemiei de coronavirus.

La Arcul de Triumf din Capitală nu s-a mai desfășurat tradiționala defilare a militarilor și tehnicii de luptă, iar avioanele nu au mai survolat spațiul aerian. A avut loc doar o ceremonie oficială, la care a fost prezent și șeful statului.

Reporter: Cătălin Purcaru - Ceremonia a început cu intonarea imnului național al României, timp în care s-au executat 21 de salve de tun.
 
Președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori și s-a ținut un moment de reculegere în memoria eroilor români care și-au pierdut viața pe câmpurile de bătălie, dar și pentru victimele virusului SARS-CoV-2. Unitate, solidaritate și implicarea tuturor în lupta cu noul tip de coronavirus este mesajul transmis de către șeful statului. Klaus Iohannis a subliniat că idealurile de unitate și unire sunt duse mai departe de corpul medical civil și militar, aflat în prima linie.
 
Klaus Iohannis: Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical și toți cei care se sacrifică pentru a opri răspândirea virusului, dar și către victimele acestui virus ucigaş și familiile lor. Cunoaștem și simțim efortul colosal făcut din martie încoace de personalul medical și ne vom aminti întotdeauna de tributul greu plătit de medici, de asistente și de infirmiere, de asistenți medicali și de ambulanțieri.
 
Reporter: La manifestarea de la Arcul de Triumf au participat premierul Ludovic Orban, miniștrii, veterani de război, reprezentanți ai Corpului Diplomatic și Consular acreditat la București și medici militari și civili.
 
(PH)
 

Etichete Ziua Nationala a RomanieiceremoniiKlaus Iohannis(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live