Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ilie Pintea, Kandahar

2 Decembrie 2017
Vizualizari: 4219
Comentează add

Ziua Națională a fost sărbătorită în Afganistan cu mai multe evenimente inedite.

Ziua Națională la Kandahar Ziua Națională la Kandahar - Conține audio Ziua Națională la Kandahar - Conține video

ilie-pintea-kandahar

Ziua Națională la Kandahar (foto: Ilie Pintea)

Să auzi imnul României la Kandahar și să vezi tricolorul românesc la loc de cinste îți dă o altă perspectivă despre mândria de a fi român, iar ceremonia care a avut loc în baza militară de aici a  arătat partenerilor americani și o altă latură a României.

Obiceiul românesc de a-i întâmpina pe oaspeți cu pâne și sare a fost unul despre care invitații au aflat abia acum, la fel cum pentru prima dată au gustat pâine adusă din România și sare din pământul țării. Și pentru ca tradiția să fie completă, câțiva militari au lăsat uniforma pentru câteva ore și au îmbrăcat portul popular românesc, la mii de kilometri de casă.

Prezentarea costumelor populare românești e o premieră absolută în Afganistan, iar ideea îi aparține locotenent-colonelului Toni Ene, ofițer de relații publice al Batalionului 280 Infanterie Protecția Forței Brave Hearts.

La festivități a luat parte și comandantul TAAC Sud, generalul de brigadă  John Lathrop, care a apreciat contribuția țării noastre la misiunea Resolute Support.

Chiar dacă a fost zi de sărbătoare, mare parte dintre militarii români care se află la Kandahar au participat la activitățile de zi cu zi, pentru că misiunea continuă, iar aici, în Afganistan, nici o zi nu seamănă cu alta.

 


Etichete Afganistan 2017ziua nationala la KandaharBrave Heartscostume populare in Afganistanexclusiv radio

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live