Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Februarie 2021
Vizualizari: 931
Comentează add

În capitală vor avea loc expoziții speciale la Muzeul Țăranului Român sau Galeria "Simeza", dar și un concert aniversar susținut de Centrul Național de Artă "Tinerimea Română".

Ziua Naţională Constantin Brâncuşi

radiojurnal

Constantin Brâncuși. Foto: wikipedia.org.

Astăzi este Ziua Națională Constantin Brâncuși.

Împlinirea a 145 de ani de la nașterea celui ce a devenit inovatorul sculpturii de la începutul secolului 20 este sărbătorită în muzee, teatre și în spații deschise în întreaga țară.

La Târgu Jiu, de exemplu, Colocviile "Constantin Brâncuși" includ expoziții de sculptură și desen, lansări de carte, rememorări și evocări, precum și documentare despre viața artistului.

În capitală vor avea loc expoziții speciale la Muzeul Țăranului Român sau Galeria "Simeza", dar și un concert aniversar susținut de Centrul Național de Artă "Tinerimea Română".

Evenimentul va fi difuzat astăzi de la ora 15:30 la Radio România Muzical.

Constantin Brâncuși omagiat la Editura Casa Radio

De Ziua Brâncuși, Editura Casa Radio aduce în atenția publicului un album de colecţie: Imago Mundi – Isvor. Cantemir, Enescu, Brâncuși – o cutie cu 3 CD-uri, fiecare CD fiind dedicat unei personalităţi care a marcat, în epoci diferite, cultura națională și universală.

Cel de-al treilea CD al trilogiei, „Isvor – Constantin Brâncuși”, inspirat din viața și opera marelui sculptor român, este o reconstituire sonoră a lumii lui Brâncuși: de la cea gorjeană, unde s-a născut și format spiritual, la cea pariziană care l-a desăvârșit artistic și cultural.

(RS)


Etichete exclusiv radioZiua Naţională Constantin Brâncuşitargu jiu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live