Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Iulie 2016
Vizualizari: 891
Comentează add

Americanii sărbătoresc astăzi Ziua Naţională, la 240 de ani de când, pe 4 iulie 1776, a fost semnată Declaraţia de Independenţă.

Ziua Naţională a SUA Ziua Naţională a SUA - Conține video

radiojurnal

Americanii sărbătoresc astăzi Ziua Naţională, la 240 de ani de când, pe 4 iulie 1776, a fost semnată Declaraţia de Independenţă.

În toate comunităţile şi oraşele din Statele Unite vor fi organizate focuri de artificii, concerte, picnicuri şi alte activităţi în aer liber.

La Bucureşti ziua a fost sărbătorită de Ambasada SUA în avans, vineri, printr-o recepţie la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului şi-a exprimat dorinţa ca relaţia exemplară cu Statele Unite să genereze oportunităţi economice şi prosperitate pentru cetăţenii ambelor ţări.

Prespectivele investiţiilor americane în România sunt evaluate astăzi la Bucureşti şi într-o reuniune a Camerei de Comerţ americane în ţara noastră.

Va fi prezentat un studiu despre necesitatea adoptării unui proiect de ţară pe termen lung de către autorităţile române.

VIDEOMesajul Ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România Hans Klemm cu prilejul Zilei Naţionale a Statelor Unite.

Transcrierea mesajului (Sursa: Ambasada SUA la Bucureşti):

Mă numesc Hans Klemm şi sunt Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.
 
America va sărbători în curând Ziua Independenţei, momentul în care, cu 240 de ani în urmă, 56 de patrioţi şi-au dedicat viaţa crezului că toţii oamenii se nasc egali şi că toţi avem dreptul la viaţă, libertate şi căutarea fericirii.
 
În plus, anul acesta avem o altă aniversare importantă. În urmă cu 100 de ani, America a avut ideea extraordinară de a înfiinţa un sistem naţional de parcuri pentru a proteja resursele noastre naturale.
 
De aceea, Ambasada Statelor Unite în România a ales sistemul national de parcuri drept temă a recepţiei de Ziua Independenţei.
 
Preşedintele Kennedy a spus cândva: „toţi respirăm acelaşi aer”. Cu alte cuvinte, aerul pe care îl respirăm în Yosemite, California nu este diferit de aerul pe care îl respirăm la Sleeping Bear Dunes, în Michigan, de unde sunt eu originar, sau de aerul pe care îl respirăm în Munţii Apuseni.
 
Nu doar respirăm acelaşi aer, ci România şi SUA împărtăşesc interesul de a construi o lume sigură.
 
Nu doar prin eforturile noastre importante de a promova securitatea, democraţia şi prosperitatea, ci şi prin datoria noastră comună de a proteja mediul înconjurător pentru copiii noştri şi urmaşii lor.
 
Vă mulţumesc pentru parteneriatul şi prietenia României acum, când sărbătorim aniversarea Americii.


Etichete Ziua Naţională a SUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live