Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Miercuri, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Marin

2 Decembrie 2017
Vizualizari: 1108
Comentează add

În Germania, Ziua României este celebrată anul acesta de trei ori.

Ziua Națională a României, sărbătorită și în Germania

andreea-marin

   

Ziua Națională a fost sărbătorită ieri ( vineri, 1 decembrie 2017 ) și în Germania, în Landul Baden- Wurttenberg, unde o delegație sosită din Brașov a pregătit împreună cu românii din comunitatea de acolo, în prezența Excelenței Sale, Ambasadorul României, Emil Hurezeanu, o masă de seară și o degustare de vinuri românești.
 
"Produsele româneşti sunt foarte apreciate. Din păcate, vinurile româneşti nu sunt aşa de cunoscute pe piaţa germană, dar produsele alimentare şi produsele bio, legumele, fructele se regăsesc în din ce în ce mai multe magazine cu produse româneşti care se deschid în oraşele din Germania şi sunt extrem de căutate şi de solicitate, ţinând cont de nu numai de germani ci şi de comunitatea mare de români, dornică de produsele de acasă.
 
Pentru soţul meu, România este a doua casă, pentru că noi într-adevăr avem o casă de vacanţă la munte, în zona Moeciu, în satul Măgura, unde mergem în fiecare vară să ne relaxăm; deci concediul nostru din fiecare vară este la Măgura, acasă..." spune din partea organizatorilor, Oana Krichbaum, căsătorită cu fostul raportor pentru România din Bundestag, din perioada de preaderare, Gunther Krichbaum.
 
Iar soțul său, acum deputatul în Bundestag, pledează, în exclusivitate la Radio România Actualități, pentru România și Frumusețile ei:
 
" La mulţi ani, România!... Şi îi doresc României tot binele din lume. Sunt foarte convins că are foarte multe frumuseţi pe care este absolut necesar să le protejăm. Mai ales, aici, în Germania, ea este cunoscută ca o ţară extraordinară şi sunt încântat să îi sărbătoresc Ziua Naţională printre şi alături de români. Î
 
mi place România pentru munţii şi dealurile ei, dar cred că are mult mai multe care se cer descoperite. Este, de fapt, absolut necesar să o facem. Braşovul, Sibiul şi Sighişoara - de exemplu - sunt nestematele ţării voastre şi cei care le-au vizitat devin ambasadori care vă pledează cauza în faţa prietenilor şi altor cunoscuţi.
 
Cred că ar trebui să ajungă mai mulţi turişti la voi, pentru că se vorbeşte mult despre ţara voastră, dar puţini au văzut-o în realitate!"
 
La rândul său, Ambasadorul României, Excelența Sa, Emil Hurezeanu vorbește despre nevoia de a construi în continuare o Românie pentru urmașii ei!
 
"Suntem şi astăzi ca de fiecare dată în ultimii 99 de ani în faţa unor noi încercări şi provocări! Mai mult consens politic, solidaritate comunitară; ideea că această ţară am primit-o de la urmaşi; nu de la înaintaşi!
 
Toată lumea ştie că în istorie, ai înaintaşi, apoi urmaşi şi noi suntem urmaşii - în mod evident - ai celor care au fost înaintea noastră trei-patru generaţii.
 
Urmaşii noştri, însă, ne privesc în mod virtual, bineînţeles, din istoria care va să vină cu un ochi critic, dar şi cu cele mai mari aşteptări. La ei trebuie să ne gândim! E ţara lor ţara pe care trebuie să o construim astăzi şi aşa va fi ţara lor ... cea pe care o construim astăzi!" 
 
În Germania, Ziua României este celebrată anul acesta de trei ori. O dată – ieri, în Landul Baden-Wurttemberg; a doua oară – mâine în Palatul Parlamentului Bavarez, din Munchen și ultima dată – în 7 decembrie, la Berlin.

Etichete Ziua Națională a RomânieiGermaniaEmil Hurezeanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live