Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Decembrie 2019
Vizualizari: 936
Comentează add

Ziua Naţională a României

radiojurnal

  Arhivă foto: Carmen Vulcan.

Astăzi se împlinesc 101 ani de la momentul creării României Mari.
 
La 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, a fost semnată Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.
 
Ziua Naţională este marcată prin parade militare, depuneri de coroane, ceremonii religioase şi diverse alte evenimente. În Capitală, ceremoniile încep dimineaţă la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, iar la ora 11:00 publicul este aşteptat la parada militară de la Arcul de Triumf.
 
Generalul Vasile Toader, coordonatorul paradei: Aş vrea să spun cu mare drag: aşteptăm toţi românii să vină în Piaţa Arcului de Triumf, de Ziua Naţională a României.
 
Realizator: Meteorologii anunţă vreme mai blândă la Alba Iulia, dar în Capitală ar putea fi lapoviţă, spune Mihai Huştiu de la ANM.
Mihai Huştiu: În București, în ziua de 1 decembrie vremea se va răci. Astfel, sunt așteptate valori termice apropiate de mediile multianuale, cerul se va menține mai mult noros, iar în primele ore ale zilei mai sunt condiții de ploaie slabă sau chiar lapoviță. În schimb, la Alba Iulia vremea va fi în general frumoasă, dar rece dimineața, când temperatura va scădea până la minus 3 - minus 4 grade, însă peste zi soarele va fi generos, iar temperatura va urca, la amiază, la 3-4 grade.

Etichete Ziua Naţională a României1 decembrie 1918

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live