Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 03 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alla Stâncaru Lunca

1 Octombrie 2015
Vizualizari: 691
Comentează add

Într-o declaraţie acordată în exclusivitate postului nostru de radio, Ambasadorul Chinei la Bucureşti, Xu Feihong, s-a referit la relaţiile dintre cele două ţări.

Ziua Națională a Chinei marcată prin mai multe evenimente la București

alla-stancaru-lunca

Ambasadorul Chinei la Bucureşti, Xu Feihong (stânga) și președintele României Klaus Iohannis. Foto: chinaembassy.org.ro.

Astăzi este Ziua Naţională a Chinei. Momentul a fost deja marcat la Bucureşti prin mai multe evenimente, între care lansări de carte, vernisajul unei expoziţii de fotografie la Biblioteca Naţională şi o întâlnire a elevilor liceului A.D. Xenopol cu membri ai corpului diplomatic chinez.

Într-o declaraţie acordată în exclusivitate postului nostru de radio, Ambasadorul Chinei la Bucureşti, Xu Feihong, s-a referit la relaţiile dintre cele două ţări.

"Guvernele au un rol foarte important pentru înţelegerea reciprocă dintre cele două popoare, iar autorităţile trebuie să facă mai multe pentru promovarea schimburilor din ţările noastre. Institutul Cultural şi Institutul Confucius pe care noi le avem în România, constituie platformă pentru promovarea acestor schimburi.

"Pe lângă aceasta însă, trebuie să creăm condiţii pentru stimularea şi mai bună a acestor legături. Trebuie să încurajăm turismul în ambele sensuri, să încurajăm tinerii să înveţe limbile română şi chineză. România şi China sunt ţări cu o civilizaţie antică şi cu o istorie îndelungată. De aceea avem foarte multe de făcut pentru stimularea schimburilor noastre bilaterale", a spus ambasadorul Xu Feihong.


Etichete Ziua Naţională a ChineiBucurestiambasadorBiblioteca NationalaAmbasadorul Chinei la BucureştiXu FeihongInstitutul CulturalInstitutul Confucius

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live