Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - Succesele muzicii romanesti (R) Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

10 Octombrie 2018
Vizualizari: 291
Comentează add

"Sindromul Italia" este o formă de depresie socială care afectează tot mai multe românce.

Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale

marilena-francu

 

Sindromul Italia este o formă de depresie socială, care afectează tot mai multe femei, atrag atenţia specialiştii. Prezenţi la o conferinţă pe tema sănătăţii mintale, medicii au arătat că numai anul trecut, din 3.400 de internări la Institutul Socola din Iaşi, 5% au fost paciente cu acest sindrom. 

"Sindromul Italia este o depresie socială, care afectează persoanele plecate să lucreze ca asistente familiale în Italia şi în cele mai multe cazuri îngrijesc persoane cu demenţă Alzheimer. Aceste femei în primul rând sunt afectate pentru că nu sunt pregătite înainte de a pleca să-şi desfăşoare această meserie, nu sunt trainuite cu studii medicale. Ajung într-o casă străină, într-un mediu total diferit faţă de cel din România, în care condiţiile de stres sunt destul de mari, au doar o zi liberă pe săptămână, programul este infernal, solicitările sunt destul de mari şi în felul acesta  decompensarea survine cât mai repede", spune medicul psihiatru, Cozmin Mihai. 

Medicii atrag atenţia că este nevoie de implicarea autorităţilor române şi colaborarea lor cu cele italiene, deoarece se impune un control al contractelor de muncă în cazul celor plecaţi la muncă în Italia.

Persoanele în cauză ar putea beneficia astfel de asigurări medicale şi se pot adresa unui medic psihiatru în cazul în care apare o depresie. Miercuri, 10 octombrie, este marcată Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale.


Etichete Medic psihiatruCozmin MihaiItalia,SocolaAlzheimer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live