Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA NOASTRA Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simona Şerbănescu

13 Februarie 2016
Vizualizari: 836
Comentează add

Mesaje cu ocazia Zilei Mondiale a Radioului: Micol Pancaldi - din partea secretariatului general al COPEAM și Sophia Hong de la KBS- Seoul.

Ziua Mondială a Radioului: Micol Pancaldi și Sophia Hong Ziua Mondială a Radioului: Micol Pancaldi și Sophia Hong - Conține audio

simona-serbanescu

De la conflicte care rezulta in populatii mari de oameni solicitanti de azil pana la urgente in crestere si din ce in ce mai severe generate de schimbarile climatice, este important pentru UNESCO sa evidentieze impactul radio-ului in situatii de urgenta si dezastru. 2016 va fi un an critic pentru interventiile de urgenta si educarea comunitatilor despre reducerea riscului la dezastre. Acesta este si motivul pentru care UNESCO, anul acesta, a stabilit ca tema a Zilei mondiale a radioului, pe care o lume intreaga o celebreaza pe 13 februarie, „Radioul pe timp de urgenţe şi dezastre”.

AUDIO: Micol Pancaldi - din partea secretariatului general al COPEAM - Conferinta Permanenta a Audiovizualului Mediteranean.

Ziua de 13 februarie a fost stabilită de UNESCO drept Ziua Mondială a Radioului (World Radio Day - WRD), pentru a atrage atenţia asupra importanţei extraordinare a acestui mijloc de comunicare, fără de care mulţi oameni nu ar avea acces la informaţii.

AUDIO: Sophia Hong- KBS- Seoul

Incepând cu anul 2012, Ziua Mondială a Radioului marchează prima emisie a postului de radio al Națiunilor Unite, în 1946.

Audienţa zilnică a programelor Radio România însumează peste 4,5 milioane de ascultători, Societatea Romana de Radiodifuziune înregistrând o cotă de piaţă de peste 30%. Potrivit datelor Consiliului National al Audiovizualului, in Romania functioneaza peste 600 de posturi de radio.

Potrivit datelor Natiunilor Unite, in lume peste 4 miliarde de oameni au acces la un post de radio, adica aproximativ doua treimi din populatia globului are acces la cle peste 40 de mii de posturi de radio care emit in intreaga lume.

Toate mesajele dedicate Zilei Mondiale a Radioului le puteți găsi pe portalul nostru special.


Etichete ziua mondiala a radioului 2016unescoradiosrrMicol Pancaldisecretariatul general al COPEAMsophia songkbs seoul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live