Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Februarie 2018
Vizualizari: 979
Comentează add

Ediţia de astăzi a emisiunii "Probleme la zi", după Radiojurnalul orei 13:00, este dedicată Zilei Mondiale a Radioului.

Ziua Mondială a Radioului: Audrey Azoulay (UNESCO) și Paola Parri (COPEAM) Ziua Mondială a Radioului: Audrey Azoulay (UNESCO) și Paola Parri (COPEAM) - Conține audio

radiojurnal

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Radioului - World Radio Day - în semn de apreciere pentru acest influent mijloc de informare şi cultură.

Data de 13 februarie a fost aleasă în amintirea primei emisii a postului Naţiunilor Unite, care a avut loc în 1946. Tema ediţiei din acest an este "Radio şi Sport".

UNESCO insistă pe necesitatea asigurării libertăţii de exprimare şi pe combaterea rasimului şi intoleranţei.

Audrey Azoulay, director general UNESCO: "În acest an, Ziua Radioului sărbătoreşte radioul şi sporturile, deoarece radioul este o forţă care transmite valorile sportive: fair-play, solidaritate şi respect. Radioul aduce oamenii împreună în spiritul rieteniei şi este în primele rânduri când vine vorba despre combaterea rasismului, xenofobiei şi toleranţei. De asemenea, promovează egalitatea între sexe. UNESCO face eforturi în toată lumea pentru ca radioul să devină o media independentă şi pluralistă care promovează diversitatea culturală şi de gen în transmisiunile sportive. Să lucrăm împreună cu ajutorul radioului, pentru a valorifica sportul ca pe o forţă de incluziune, dialog, dezvoltare şi pace".

Realizator: Felicitări inclusiv pentru Radio România, şi de la doamna Paola Parri, secretar general adjunct al COPEAM - Conferinţa Permanentă a Audiovizualului Mediteranean.


Paola Parri: "Cred că Ziua Mondială a Radioului promnovată de UNESCO este o mare realizare şi contribuie pe plan global la cultivarea radioului şi valorilor acestuia. O temă principală a Zilei Radioului 2018 este promovarea sportului şi subliniază importanţa radioului ca mijloc capabil să capteze cea mai mare audienţă, înmcercând astfel să îndeplinească un rol unificator, atât de important în vremurile noastre de adânci divizări. Toate mulţumirile noastre pentru Radio România, ce reuşeşte să împlinească un asemenea rol".

AUDIO: Mesaje de la Audrey Azoulay, director general UNESCO și Paola Parri, secretar general adjunct al COPEAM.


Ediţia de astăzi a emisiunii "Probleme la zi", după Radiojurnalul orei 13:00, este dedicată Zilei Mondiale a Radioului.

Mesajele cu ocazia Zilei Mondiale a Radioului pot fi citite pe pagina specială a site-ului nostru.


Etichete world radio day 2018audrey azoulaydirectorunescoziua mondiala a radiouluiPaola Parrisecretar general adjunct al COPEAM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live