Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

2 Ianuarie 2018
Vizualizari: 813
Comentează add

Papa Francisc a făcut apel, ieri, de Ziua Mondială a Păcii, care este dedicată în acest an migranţilor şi refugiaţilor, pentru o altă abordare faţă de emigranti.

Ziua Mondială a Păcii, dedicată în acest an migranţilor şi refugiaţilor

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 Papa Francisc. Foto: Arhivă.

Papa Francisc a făcut apel, ieri, de Ziua Mondială a Păcii, care este dedicată în acest an migranţilor şi refugiaţilor, pentru o altă abordare faţă de aceste persoane, care îşi riscă viata pentru un viitor mai bun.

În rugăciunea din prima zi a anului, la cea de-a 51 aniversare a Zilei Mondiale a Păcii, cu tema ''Migranţi şi refugiaţi: bărbaţi şi femei în căutarea păcii'', Papa Francisc aminteşte de călătoriile acestor migranţi care îşi riscă viaţa pentru un viitor mai liniştit.

Papa Francisc: Pentru această pace, care este dreptul tuturor, mulți dintre ei sunt dispuși să moară într-o călătorie care în cea mai mare parte dintre cazuri este lungă și periculoasă, pentru a face faţă greutăţilor şi suferinţelor.

Suveranul Pontif se roagă totodată ca în acest an să se lucreze cu generozitate "pentru a crea o lume mai susţinută şi mai primitoare", după care transmite felicitările sale de început de an preşedintelui republicii, Sergio Mattarella, dar şi întregului popor italian, precum şi miilor de pelerini aflaţi în Piaţa San Pietro din Vatican.

Şeful statului, Sergio Mattarella, a transmis o scrisoare cu prilejul noului an Suveranului Pontif, în care sublinia că, în contextul în care migraţiile afectează mai mult de 250 de milioane de cetăţeni din lume, iar fenomenul va continua timp de decenii: "Mesajul său îi îndeamnă pe toţi să îi privească pe migranţi şi pe refugiaţi cu o altă atitudine, atentă şi plină de încredere, ca o oportunitate de a construi un viitor paşnic"./fdoman/denisse

 

Etichete papa franciscZiua Mondială a Păciiemigranţirefugiaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live