Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Joi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

30 Septembrie 2019
Vizualizari: 530
Comentează add

Papa Francisc a făcut un apel la solidaritate faţă de săraci, migranţi şi de cei care au nevoie de un sprijin

Ziua Mondială a Migrantului şi Refugiatului- marcată de Biserica Catolică

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

  Papa Francisc la monumentul dedicat migranţilor şi refugiaţilor în Piaţa San Pietro. Foto: Vatican Media

Papa Francisc a subliniat ieri, că toţi creştinii au o datorie morală de a-i ajuta migranţi, refugiaţi şi alţi oameni asupriţi. Suveranul Pontif, fiul unor emigranţi italieni în Argentina, a făcut din solidaritatea sa faţă de migranţi şi din critica la adresa inechităţilor la nivel global teme esenţiale ale papalităţii sale.

De Ziua Mondială a Migrantului şi Refugiatului, marcată din 1914 de Biserica Italiană Catolică, Papa Francisc a făcut un apel la solidaritate faţă de săraci, migranţi şi de cei care au nevoie de un sprijin. 

Papa Francisc: "Ca şi creştini, nu putem să fim indiferenţi în faţa dramei vechilor şi noilor forme de sărăcie a celor mai întunecoase singurătăţi a dispreţului şi discriminării faţă de cel care nu aparţine grupului nostru.

Nu putem rămâne insensibil cu inima anesteziată în faţa mizeriei, a numeroşi oameni nevinovaţi. Nu putem să nu plângem, nu putem să nu reacţionăm". 

Sfânta Liturghie din Piaţa San Pietro s-a încheiat cu  un cântec în limba română interpretat de Corul Multietnic de la Vatican, cor din care face parte şi solista Marina Bălaşca. 

Marina Bălaşca: "Am avut un cântec în limba română, "Sperăm mereu", în care ne spune că nu trebuie să ne pierdem speranţa şi trebuie să credem în Dumnezeu. Orice ar fi, noi trebuie să credem. Cât priveşte că sunt reprezentant al corului, un cor format din 35 de persoane, multietnic, noi am fost trei români, pentru noi a însemnat foarte mult să ajungem să cântăm pentru prima dată solişti în Piaţa Sfântului Petru pentru Papa". 


Etichete Papa FranciscZiua Mondială a Migrantului şi RefugiatuluiVaticanMarina Bălaşca

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live