Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Sâmbătă, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

14 Iunie 2018
Vizualizari: 389
Comentează add

Astăzi este Ziua Mondială a donatorului de sânge - sub semnul solidarităţii, iar sloganul este "Fă bine şi pentru altcineva!".

Ziua Mondialã a donatorului de sânge

adriana-turea

Foto: Arhivă.

Astăzi este Ziua Mondială a donatorului de sânge - sub semnul solidarităţii, iar sloganul este "Fă bine şi pentru altcineva!".

Directorul Centrului de Transfuzie Sangvină Bucureşti, doctor Doina Goşa, atrage atenţia că, zilnic, este nevoie de 500 de donatori de sânge, dar se prezintă abia jumătate.

Sângele donat salvează anual un milion de pacienţi; o pungă de sânge salvează trei vieţi şi la fiecare două secunde, un pacient are nevoie de sânge.

Totodată, lunar, cererea de sânge este de trei ori mai mare decât cantitatea care poate fi oferită. Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională şi Centrul de Transfuzie Sangvină Bucureşti au organizat o Campanie de donare de sânge, prin amplasarea a doua centre mobile de donare de sânge în faţa Parcului Regele Mihai I fost Herăstrău.

Reporterul nostru Adriana Turea a fost acolo şi a stat de vorbă cu câţiva donatori. (...)

Reporter: Doamna doctor Doina Goşa, care este situaţia în momentul de faţă legat de donarea de sânge?

Doina Goşa: Nu avem sânge suficient. Ne aflăm în luna iunie, a început perioada de vacanţe şi numărul donatorilor a început să scadă şi ne este din ce în ce mai greu astfel încât am dezvoltat colecta mobilă, în fiecare zi pleacă într-o companie să recolteze sânge şi pe de altă parte, apelăm la centrele din jur să ne ajute cu surplusul pe care ei îl au. Tot greu este.


Etichete Ziua Mondialã a donatorului de sângeparcul regele mihai 1transfuzii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live