Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

15 August 2022
Vizualizari: 294
Comentează add

Președintele României, Klaus Iohannis și prim-ministrul Nicolae Ciucă participă la eveniment, care se va încheia cu vizitarea navei-școală Mircea.

Ziua Marinei, sărbătorită în portul militar Constanţa

sorin-cealera-constanta

Foto: Sorin Cealera

Creștinii cinstesc astăzi Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mare, sărbătoarea care amintește de momentul plecării Sfintei Fecioare Maria din lumea aceasta.

Aproximativ 2,3 milioane de români își serbează astăzi onomastica şi este și Ziua Marinei Române, pentru că Maica Domnului este considerată și protectoarea marinarilor.

Constanța și celelalte orașe-port la Marea Neagră și la Dunăre s-au pregătit pentru această aniversare și, ca de fiecare dată, manifestările organizate sunt principalul punct de atracție pentru turiști, dar și pentru localnici. Relatează corespondentul RRA, Sorin Cealera.


Reporter: La Constanța, manifestările dedicate Zilei Marinei vor începe la ora 10:00 cu ceremonialul de ridicare a Pavilionului Geacului și Marelui Pavoaz la bordul navelor militare și se vor desfășura în două locații: în portul militar, unde publicul nu va avea acces, festivitatea va începe cu serviciul religios și va fi urmată de alocuțiunile persoanelor oficiale.

Președintele României, Klaus Iohannis și prim-ministrul Nicolae Ciucă participă la eveniment, care se va încheia cu vizitarea navei-școală Mircea, ambasadorul României pe mările și oceanele lumii. În portul turistic Tomis, după un salut al avioanelor de luptă care vor survola cerul, zeul Neptun va sosi de pe mare pentru a da startul manifestărilor.

Publicul se va putea bucura de concursuri și jocuri marinărești, standuri interactive cu tehnică și armament de scufundare și de infanterie marină, un tur virtual al navelor militare și simulatoare de bătălii navale. O formație de nave militare va defila între orele 11:00-12:00 de la Comandamentul flotei din Constanța până la Midia și înapoi.

Defilarea va fi încheiată de parada ambarcațiunilor turistice și un spectacol de artificii oferit de către Primăria Municipiului Constanța. La Mangalia, unde manifestările, similare, vor începe tot la ora 10:00, publicul va putea urmări din portul turistic un exercițiu naval cu implicarea forțelor aeriene. terestre și pentru operații speciale.

De la ora 20:00, pe faleza Cazinoului din Constanța, vor susține un recital formațiile muzicale ale Forțelor Navale și Diviziei 101 Aeropurtate a Statelor Unite de la Mihail Kogălniceanu. Tradiționala retragere cu torțe a marinarilor se va desfășura de la ora 20:30 pe traseul Cazino-Piața Ovidiu.

Concertul "Ave Maria", susținut de Corul Național de Cameră Madrigal "Marin Constantin", dedicat Sfintei Fecioare Maria, protectoarea marinarilor, va avea loc de la ora 21:00 pe faleza Cazinoului, urmat, în încheiere, de un spectacol de artificii lansate de pe mare.


Etichete Ziua Marineiportul militar Constanţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live