Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 August 2020
Vizualizari: 375
Comentează add

Ziua Marinei, sărbătorită altfel în acest an

radiojurnal

 Foto: Facebook.com/mapn.ro/.

La noi în țară, sâmbătă, pe 15 august, vom sărbători Ziua Marinei. Dar, spre deosebire de alți ani, serbările de la Comandamentul Flotei nu vor mai fi la fel, multe evenimente au fost mutate online.

De pe țărm vom putea vedea doar defilarea pe mare a navelor de la Constanța la Năvodari-Portul Midia, sâmbătă între orele 11:30 și 13:30. De asemenea, pe Dunăre, la Brăila și la Tulcea, navele militare fluviale vor saluta publicul în intervalul orar 10:00-11:00. Sorin Cealera știe mai multe de la Constanța.


Reporter: Anul acesta Forțele Navale Române propun Ziua Marinei altfel. Manifestările tradiționale se mută în mediul online, dând astfel posibilitatea celor care participau la ele an de an să ia parte virtual la acest eveniment reper în viața marinarilor militari români.

Familiile, rudele, apropiații marinarilor, dar și ceilalți admiratori ai valorilor  pe care le reprezintă Marina Militară sunt invitați zi de zi pe pagina de Facebook a Forțelor Navale. Miercuri au fost lansate concursurile tematice "Marea în culori", un concurs de fotografie digitală, și "Ce fac Forțele Navale Române pentru tine? , precum și proiectele virtuale "Lecția de istorie", "Oamenii în uniformă de marină" și "Portret de marinar, schimb de generații", care oferă publicului posibilitatea de a interacționa și de a-i cunoaște mai bine pe marinarii militari.

În fiecare zi, până pe 15 august, sunt prezentate interviuri cu instructori din cadrul Academiei Navale, maiștrii militari și ofițeri de la bordul fregatelor Ferdinand și Regina Maria, dar și al altor nave militare participate chiar în acest an la exercițiile multinaționale și misiunile NATO  din Marea Neagră și Marea Mediterană. În acest mod, viața la bord devine o carte deschisă pentru cei care vor să afle mai multe despre Forțele Navale Române, și în special pentru tinerii tentați să îmbrace uniforma de marinar militar.

Concursul "Ce fac Forțele Navale Române pentru tine?" lansează o provocare celor care vor să fie prezenți în culisele organizării Zilei Marinei. Participanții trebuie să  răspundă la cinci întrebări și să trimită răspunsurile pe adresa concursnavy20@gmail.com până luni, 10 august.

Astăzi, Ziua tradițională a porților deschise, sărbătorită de obicei cu multă lume în porturile militare maritime și fluviale, s-a desfășurat tot în mediul online, din rațiuni sanitare, ca o măsură de limitare de răspândire a virusului. Navele militare ancorate în porturile Constanța, Brăila, Mangalia și Tulcea pot fi vizitate pe pagina de Facebook a Forțelor Navale, în tururile virtuale oferite de marinarii militari.


Robert Molodeț: Bine ați venit la bordul Corvetei 264 - Contraamiral Eustațiu Sebastian! Sunt ofițerul secund al navei, căpitanul Robert Molodeț. Vom face un tur pe navă, vă vom arăta și un moment din viața militarilor la bordul acestei nave.


Reporter: Sâmbătă, 15 august, Ziua Marinei Române va fi sărbătorită cu o ceremonie militară aniversară în Portul Militar Constanța, între orele 9:30 și 10:30. Manifestarea va fi urmată de o defilare a navelor militare.

Constănțenii și turiștii vor putea urmări de pe țărm defilarea pe mare a navelor de la Constanța la Năvodari- Portul Midia, între orele 11:30 și 13:30. De asemenea, pe Dunăre, la Brăila și la Tulcea, navele militare fluviale vor saluta publicul în intervalul orar 10:00-11:00.


Etichete ziua marineiconstanta(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live