Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Izabela Aivăncesei

21 Septembrie 2018
Vizualizari: 602
Comentează add

Doar 10-15% dintre românii care suferă de boala Alzheimer sunt trataţi, au declarat specialişti în domeniul medical la o conferinţă.

Ziua internaţională de luptă împotriva bolii Alzheimer

izabela-aivancesei

 Foto: pixabay.com.

În România, aproximativ 200 de mii de oameni suferă de boala Alzheimer şi doar 10-15% dintre ei sunt trataţi, afirmă specialiştii.

Preşedintele Societăţii Române Alzheimer, Cătălina Tudose, a vorbit, în cadrul unei conferinţe de specialitate, despre progresele făcute în ceea ce priveşte diagnosticarea bolii.

"Se ştiu tot mai multe lucruri. Acum sunt mulţi markeri biologici care, în domeniul cercetării, se pot aplica, în sensul că se poate depista boala într-un stadiu neclinic, deci atunci când nu există niciun fel de simptom, numai că acest lucru costă enorm, se întâmplă numai în laboratoare de cercetare şi ele au ca scop găsirea unor soluţii terapeutice, evident, deci se ştie că într-un fel semnele bolii sau primele modificări la nivel de proteine şi de sinapse apar cu foarte mult timp înainte, cu 20-25 de ani înainte" a declarat Cătălina Toma, preşedintele Societăţii Române Alzheimer.
 


Etichete Cătălina TudoseSocietatea Română Alzheimerdiagnosticproteine

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live