Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

27 Ianuarie 2019
Vizualizari: 1451
Comentează add

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

angela-cerven

   Memorialul Yad Vashem. Foto: Arhiva.

Astăzi este Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, care aminteşte de ziua de 27 ianuarie 1945, când au fost eliberaţi prizonierii din lagărul de la Auschwitz-Birkenau.
 
Cu acest prilej, preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul României au transmis mesaje în care au reafirmat angajamentul ţării noastre de a lupta împotriva antisemitismului, rasismului şi xenofobiei.
 
Evenimente speciale, dedicate acestui moment, sunt programate, în capitală, la Teatrul Evreiesc de Stat şi la Institutul Cultural Român.
 
Reporter: Angela Cerven - Documentarul "Cine ne va scrie istoria", regizat şi produs de Roberta Grossman, va fi prezentat în premieră naţională de la ora 18:00 la Institutul Cultural Român.
 
Filmul cuprinse activitatea unei grupări clandestine de evrei care a luptat împotria naziştilor. Producţia cinematografică va mai fi proiectată astăzi la sediul UNESCO din Paris, la muzeele Holocaustului din Washington şi Toleranţei din Los Angeles.
 
Documentarul va mai putea fi văzut tot azi şi în peste 400 de cinematografe, sinagogi, biserici, universităţi, muzee şi centre comunitare din întreaga lume.
 
La Teatrul Evreiesc de Stat va avea loc premiera spectacolului "Luminile ghetto-ului", de la ora 19:00. Piesa a fost inspirată de texte despre Holocaust şi de muzica scrisă de supravieţuitori ai tragediei. Scenariul şi regia sunt semnate de Andrei Munteanu. Spectacolul se va mai juca în data de 10 februarie de la ora 19:00.
 
La Şimleul Silvaniei a fost lansată o platformă educaţională online care îi va ajuta pe profesorii de istorie să predea problematica Holocaustului.
 
Evenimente comemorative au loc, în premieră la Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea, unde astăzi accesul vizitatorilor este gratuit.

Etichete Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live