Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

21 Martie 2015
Vizualizari: 1138
Comentează add

Ziua Internațională a Sindromului Down este marcată astăzi la Petroșani de către Asociația Down Valea Jiului, din care fac parte 37 de copii care suferă de această afecțiune.

Ziua Internațională a Sindromului Down este marcată la Petroșani

ilie-pintea

Foto: Ilie Pintea. 

Ziua Internațională a Sindromului Down este marcată astăzi la Petroșani de către Asociația Down Valea Jiului, din care fac parte 37 de copii care suferă de această afecțiune. 

Liviu Corșeanschi, președintele Asociației, a declarat că evenimente de felul acesta sunt foarte importante pentru copii și pentru familiile acestora, care au posibilitatea de  a socializa într-un mediu familiar, dar și datorită faptului că atrag atenția asupra persoanelor cu sindromul Down, care nu trebuie discriminate sau marginalizate.
 
Copiii se vor juca împreună cu actori ai Teatrului din Petroșani la Casa Pollicino, un centru destinat copiilor cu afecțiuni de felul acesta, realizat în întregime prin contribuția voluntarilor din Italia. 
 
Aici primesc asistența specială de care au nevoie, în special în ceea ce privește dezvoltarea abilităților sociale.
 
De asemenea, în sprijinul copiilor din Valea Jiului cu afecțiuni de acest fel vine și asociația Parco Cavalli din Vulcan, unde cei mici fac hipoterapie. 
 
Caii pe care copiii fac scurte plimbări sunt dresați special pentru acest lucru, iar de programele asociației beneficiază deja aproape 200 de familii.
 
Asociația Down Valea Jiului se pregătește să organizeze în aprilie la Petroșani etapa națională a Special Olympics, la care vor participa copii din toată țara. 
 
Prin evenimente ca cel de astăzi, părinții cu copii aflați în această situație vor să atragă atenția asupra acestei maladii, care nu trebuie să producă discriminare și nici marginalizarea acestora, pentru că, la fel ca tuturor copiilor, și lor le place să râdă, să se joace și să fie înconjurați de dragoste.

Etichete Ştiri VestZiua Internațională a Sindromului DownPetroșaniLiviu CorșeanschiCasa PollicinoValea JiuluiSpecial Olympics,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live