Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

1 Octombrie 2019
Vizualizari: 837
Comentează add

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, un prilej pentru a atrage atenţia asupra îmbătrânirii populaţiei în România.

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

adrian-lungu-salaj

Foto: Arhivă.

Astăzi este Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, un nou prilej pentru a atrage atenţia asupra îmbătrânirii populaţiei în tot mai multe judeţe din România. În Sălaj, numărul tinerilor a scăzut alarmant în ultimele decenii.

Fenomenul îmbătrânirii este semnalat nu doar în mediul rural, ci şi în oraşe, unde nu a mai fost înregistrată o naştere de 20 sau 30 de ani. Transmite corespondentul RRA, Adrian Lungu:


Reporter: În tot mai multe localități rurale din Sălaj nu mai rămân decât persoanele vârstnice. Numărul tinerilor este în scădere și la oraș. Doctorul Ligia Marincaș, directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj:


Ligia Marincaș: În perioada 2012-2018, populația județului scade cu 2%. Datorită scăderii natalității și posibile migrări în contextul menținerii mortalității generale la un nivel ridicat scade populația din grupa 0-14 ani și crește cea la grupa de vârstă peste 65 de ani, determinând așa-zisa îmbătrânire demografică.


Reporter: Natalitatea este în scădere.


Ligia Marincaș: Din păcate, au loc şi decese şi sunt mult mai multe decât naşterile.


Reporter: Până şi în municipiul Zalău a început să scadă numărul tinerilor, tot mai mulți alegănd să se stabilească mai ales în Cluj-Napoca şi Oradea.


Etichete Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstniceîmbătrânirii populaţiei în România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live