Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Decembrie 2019
Vizualizari: 634
Comentează add

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi este marcată în fiecare an la 3 decembrie.

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi este marcată în fiecare an la 3 decembrie, cu scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru aceste categorii sociale defavorizate.

Despre acest subiect se va discuta şi în rubrica Apel Matinal de la ora 8 şi 30 de minute - invitată va fi Daniela Tontsch - preşedinta Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România.

Convenţia ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, semnată şi ratificată şi de România, reprezintă instrumentul de bază pe care fiecare stat membru în parte îl are la îndemână în scopul creării, prin implementarea la nivel naţional, a mecanismelor necesare respectării, promovării şi protejării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, în cadrul unui sistem administrativ ce pune în prim plan nevoile acestor semeni ai noştri.

Potrivit statisticilor ONU, peste 15% din populaţia lumii suferă de o formă de handicap, iar aproximativ 190 de milioane de persoane întâmpină serioase dificultăţi în lupta cu dizabilităţile.

În plus, un sfert din populaţia globală este afectată direct de o formă de handicap, fie în calitate de îngrijitori fie membri de familie.


Etichete Dizabilităţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live