Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Aprilie 2014
Vizualizari: 1226
Comentează add

Seria concertelor va fi deschisă şi anul acesta de legendarul pianist de jazz Herbie Hancock, ambasador pentru dialog intercultural al UNESCO.

Ziua internaţională a jazz-ului Ziua internaţională a jazz-ului - Conține video

radiojurnal

Festivalul Internaţional de Jazz de la Gărâna. Foto: garana-jazz.ro

Ziua internaţională a jazz-ului se celebrează astăzi în toate colţurile lumii. UNESCO a ales ca evenimentul central dedicat acestei zile să aibă loc în oraşul Osaka, Mecca jazz-ului în Japonia, încă din anii 1920.

Seria concertelor va fi deschisă şi anul acesta de legendarul pianist de jazz Herbie Hancock, ambasador pentru dialog intercultural al UNESCO.

Un reportaj realizat de Laura Bândilă de la Radio România Cultural.

Renumitul muzician de jazz Herbie Hancock va susţine miercuri un concert în Ţara Soarelui Răsare, alături de mari nume ale jazz-ului mondial.

"Fiţi gata pentru o seară extraordinară pe care, vă garantez, nu o veţi uita niciodată. Oameni de toate naţionalităţile, de toate vârstele, culturile şi credinţele vorbesc aceeaşi limbă - limba internaţională a muzicii", a spus Herbie Hancock.

Jazz-ul poate fi definit astfel:

"Jazz-ul este viaţă, jazz-ul este o expresie a fiinţei umane, este dialog şi acceptare a ideilor celuilalt. Jazz-ul înseamnă a împărtăşi, a împărtăşi cu lumea şi asta te face să te simţi viu. Jazz-ul înseamnă, de asemenea justiţie pentru că vorbeşte despre ceea ce se întâmplă în lume".

Asta crede Herbie Hancock despre jazz, această formă de artă muzicală care, de mai bine de un secol, uneşte oameni de diverse culturi, religii, naţionalităţi şi serveşte ca limbaj universal şi instrument de comunicare pentru, sperăm toţi, o lume mai bună.

Şi în marile oraşe din ţară vor avea loc, miercuri, concerte care aşează România pe harta internaţională a jazzului.


Etichete Jazzziua internaţională a jazz-uluiUNESCOOsakaJaponia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live