Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

27 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1411
Comentează add

Comemorarea victimelor Holocaustului din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi reamintirea evenimentelor "contribuie la înţelegerea şi prevenirea lor" afirmă Aurel Vainer.

Ziua Internaţională a Holocaustului, marcată pe 27 ianuarie

angela-cerven

Aurel Vainer. Foto: Arhivă.

Ziua Internaţională a Holocaustului este comemorată astăzi şi marchează momentul 27 ianuarie 1945, când au fost eliberaţi supravieţuitorii din lagărul nazist de la Auschwitz - Birkenau din Polonia.

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România Aurel Vainer a reamintit, într-un interviu pentru Radio România, că anul acesta se împlinesc şi 70 de ani de la deportarea evreilor din nordul Transilvaniei ocupate.

Comemorarea victimelor Holocaustului din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi reamintirea faptelor istorice contribuie la înţelegerea şi prevenirea lor, afirmă Aurel Vainer.

"Important e că s-a înţeles în lume că Holocaustul antievreiesc din anii '40-'45 s-a terminat atunci, dar nu s-a terminat ca o filă de istorie, care trebuie foarte bine învăţată în toată lumea. De ce atrocităţile, transformarea uciderii oamenilor într-o industrie nu este ceva de neglijat?

"Şi atunci omenirea trebuie să reţină foarte bine, să memoreze şi să comemoreze anual acest Holocaust atât de crunt faţă de poporul evreu şi faţă de toţi cei care au trecut prin lagărele de concentrare nazistă ultracunoscute Auschwitz- Birkenau:, afirma Aurel Vainer.

Astăzi, în Bucureşti, au loc acţiuni organizate pentru a marca Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului. Adrian Nicolae Furtună va lansa cartea: "De ce nu plâng? Holocaustul romilor şi povestea lui adevărată. Deportarea romilor în Transnistria, mărturii, studii, documente".

Iar Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România, Elie Wiesel, va deschide expoziţia "Cum a fost posibil Holocaustul din România?", la Galeria "Căminul Artei".


Etichete HolocaustevreilagărAuschwitz - BirkenauAurel Vainer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live