Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

1 Aprilie 2017
Vizualizari: 778
Comentează add

În Valea Jiului există cel puţin 60 de persoane diagnosticate cu autism, dar niciun centru specializat de terapie.

Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, marcată la Petroşani

ilie-pintea

Foto: Arhiva

Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului este marcată în avans la Petroşani printr-o serie de evenimente organizate de Asociaţia Helping Hands.

Prin evenimentul de astăzi organizatorii îşi propun să ajute opinia publică să identifice şi să înţeleagă problemele persoanelor diagnosticate cu autism, având în vedere că această categorie se confruntă în continuare cu numeroase dificultăţi, inclusiv marginalizarea socială.

La înâlnirea care va avea loc, la amiază, în Parcul Central din Petroşani sunt aşteptaţi să participe părinţii şi familiile copiilor cu autism, dar şi toţi cei interesaţi, iar evenimentul va beneficia şi de prezenţa specialiştilor aduşi de Asociaţia Autism - Helping Hands, care organizează evenimentul.

În Valea Jiului există cel puţin 60 de persoane diagnosticate cu autism, dar niciun centru specializat de terapie, iar aceasta este principala problemă asupra cărei organizatorii întâlnirii de astăzi vor să atragă atenţia.

În plus, este nevoie de voluntari dispuşi să organizeze cursuri de specializare în terapiile de care au nevoie copiii cu autusim şi care să poată lucra mai apoi cu aceştia.


Etichete autismZiua Internaţională a Conştientizării AutismuluiPetroşaniValea Jiului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live