Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI (R) Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 August 2020
Vizualizari: 413
Comentează add

Mesaje ale autorităţilor de Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Nazismului și Comunismului.

Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Nazismului și Comunismului

radiojurnal

Preşedintele Klaus Iohannis.                 Foto: presidency.ro

Ziua de 23 August, sărbătorită în vremea comunismului cu fast și parade militare uriașe, a devenit de mulți ani Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Nazismului și Comunismului.

Înainte era ziua în care se sărbătorea Pactul Ribbentrop-Molotov, acum este un prilej pentru ca generațiile tinere să cunoască ororile, represiunile în masă și suferințele pe care le-au provocat regimurile totalitare - spune președintele Klaus Iohannis, în mesajul transmis cu această ocazie.

Şeful statului mai afirmă că politicienii care refuză din nou să asculte vocea poporului demonstrează că nu au înțeles că victoria împotriva regimurilor totalitare și dictatoriale a fost plătită cu prețul multor vieți.


Şi premierul Ludovic Orban transmite că mărturiile despre acele vremuri dureroase sunt o veritabilă pledoarie pentru condamnarea regimurilor totalitare și autoritare.

Pactul Ribbentrop-Molotov, semnat pe 23 august 1939, a însemnat împărțirea Europei între două sfere de influență nefastă: nazistă și stalinistă, și declanșarea celui de Al Doilea Război Mondial.

(RS)


Etichete Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Nazismului și Comunismuluiklaus iohannisludovic orban(RS)comunismdictatoriregimuri totalitare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live