Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela German

26 Iunie 2022
Vizualizari: 247
Comentează add

O acțiune comună româno-bulgară de ecologizare a Dunării are loc astăzi. Se va desfășura la Giurgiu și Marten.

Ziua Dunării, marcată în avans, în două localități din România și Bulgaria

marcela-german

 Trecere cu bacul la Dunăre. Foto: Arhivă.

O acțiune comună româno-bulgară de ecologizare a Dunării are loc astăzi. Se va desfășura la Giurgiu și Marten. Se vor ocupa de acțiune inițiatorii programului “Cu apele curate”. Ei marchează astfel în avans Ziua fluviului și vor să combată poluarea cu plastic a apelor. 

Zeci de voluntari sunt așteptați peste doar două ore pe plaja de la Gostinu pentru a participa la o acțiune de ecologizare a malurilor Dunării. Este posibil ca și turiștii care vin la această plajă să se alăture acțiunii organizate de Asociația “Mai mult verde”.
 
Dunărea transportă zilnic tone de plastic, susține asociația “Mai mult verde” care a lansat  programul “Cu apele curate” pentru a combate poluarea cu plastic a fluviului și a Mării Negre.
 
Programul este un apel la implicare în acțiuni de educare și ecologizare adresat membrilor comunităților locale. Simultan, la Marten, în Bulgaria, Asociația “Prista” din țara vecină organizează o acțiune de ecologizare pentru a marca Ziua Dunării.
 
Participanții vor putea face plimbări cu caiacul pe apele Dunării și vor fi invitați la un picnic intitulat sugestiv ‘Fără plastic’.
 

Etichete Ziua Dunării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live