Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Iunie 2022
Vizualizari: 258
Comentează add

Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită în toate locațiile din țară unde sunt unități militare.

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită în Piaţa Tricolorului

radiojurnal

   FOTO: Arhivă/ MApN.

Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită în toate locațiile din țară unde sunt unități militare. În capitală, ceremonia s-a desfășurat în Piața Tricolorului din fața Cercului Militar.
 
Alături de soldații din Brigada 30 Gardă "Mihai Viteazul", membri ai executivului, atașați militari străini și alte oficialități, premierul Nicolae Ciucă a subliniat că tricolorul reprezintă onoarea trecutului și garanția viitorului.
 
Nicolae Ciucă: Drapelul Național reprezintă respectul față de istorie, față de prezent și mai ales față de viitor. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au participat și le mulțumesc copiilor că în această dimineață au fost alături de noi să sărbătorim Ziua Drapelului.
 
Reporter: În Piaţa Tricolorului s-au adunat bucureșteni, tineri, persoane în vârstă, dar și oaspeți din județele învecinate capitalei, care purtau ii și costume tradiționale și care ne-au mărturisit gândurile lor.
-: Ziua Drapelului Național înseamnă cam totul pentru noi, este viața noastră, cultura noastră națională cu care ne-am născut și cu care vom muri. Noi purtăm în suflet în fiece zi Drapelul Naţional şi cultura românească. Noi suntem din Argeș, Pitești.
-: Ca fost militar care am servit patria 39 de ani sub Drapel, este o mare onoare pentru mine și am vrut să particip și eu puțin, aşa, măcar fizic să fiu prezent.
-: E o zi sfântă pentru români. Se simt sufletul românului, nația, tot.
 
Reporter: Drapelul tricolor a fost adoptat ca simbol al națiunii în timpul Revoluției de la 1848 și el este sărbătorit în fiecare an pe 26 iunie, din 1998.
 
Şi președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care a precizat că Drapelul Național reprezintă un liant puternic între prezent, trecut și viitor care reamintește simbolic de valorile fundamentale ale națiunii.
 
La rândul său, ministrul apărării, Vasile Dîncu, le-a adresat un mesaj de apreciere militarilor pe care Drapelul de luptă tricolor i-a însoțit în marile momente din istorie, inclusiv în misiunile din teatrele de operații din ultimele decenii.

Etichete Ziua Drapelului Naţional

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live