Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu

2 Aprilie 2018
Vizualizari: 663
Comentează add

Manifestările programate în mai multe oraşe din ţară cu ocazia Zilei de Conştientizare a Autismului

Ziua de Conştientizare a Autismului

ani-sandu

Marşuri, lansări de baloane şi clădiri luminate în albastru sunt printre manifestările programate astăzi în mai multe oraşe din ţară cu ocazia Zilei de Conştientizare a Autismului.

În centrul Capitalei, un marş organizat de Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism va începe în aproximativ o jumătate de oră.

Oamenii care vor participa la marş se strâng în Piaţa Universităţii la statui, apoi pornesc spre Parcul Unirii.

Ei vor purta câte un carton albastru, culoarea simbol a autismului. Fiecare carton va avea mesaje către autoriotăţi sau publicul larg.

Organizatorii spun că vor să atragă atenţia asupra nevoii de a respecta demnitatea persoanelor cu autism. Una dintre măsurile pe care le solicită autorităţilor este să creeze un program naţional de sprijin, finanţat de trei ministere: cel al sănătăţii, al educaţiei şi al muncii, un program care să asigure servicii de calitate pentru cei cu autism, inclusiv printr-o mai bună pregătire a specialiştilor în domeniu.

Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism transmite că va avea miercuri o întâlnire în acest sens cu premierul Viorica Dăncilă.

Tot în Bucureşti, la ora prânzului, Asociaţia Help Autism va lansa sute de baloane albastre spre cer, iar diseară vor fi luminate în albastru, Muzeul Naţional de Artă, Clădirea Skytower şi Arcul de Triumf.

Şi în alte oraşe din ţară vor fi luminate unele clădiri, printre ele Turnul Sfatului din Sibiu, primăriile din Iaşi şi Botoşani, Teatrul din Focşani sau Centrul de Cultură Urbană Cazino din Cluj-Napoca.


Etichete ManifestăriZiua de Conştientizare a Autismului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live