Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Martie 2016
Vizualizari: 1538
Comentează add

Ziua Femeii este recunoscută şi sărbătorită în România de cea mai mare parte a populaţiei, potrivit unui studiu IRES.

Ziua de 8 Martie pentru români

radiojurnal

Ziua Femeii este recunoscută şi sărbătorită în România de cea mai mare parte a populaţiei - arată un studiu al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie, care a analizat felul în care este percepută această zi.

Pentru aproape două treimi dintre români, 8 Martie este o adevărată zi de sărbătoare, iar 85% dintre românce declară că primesc cadouri de 8 Martie.

Ceea ce primesc corespunde în mare măsură cu ceea ce-şi doresc, adică în primul rând flori, dar şi bijuterii sau parfumuri.

Bărbaţii români le fac cadouri în principal soţiilor sau iubitelor şi mamelor, iar principalele calităţi ale femeilor sunt considerate faptul că sunt muncitoare, frumoase şi înţelegătoare.

Când e vorba de defecte, au fost menţionate faptul că sunt guralive, că bârfesc şi că sunt cicălitoare.

În cazul unei dispute în cuplu, femeile au ultimul cuvânt într-o proporţie mai mare decât bărbaţii - mai rezultă din studiul "Ziua Femeii - percepţii şi reprezentări", realizat de IRES la începutul acestei luni, pe un eşantion total de 1.515 persoane majore, reprezentativ pentru populaţia adultă din România. Marja de eroare este de +/- 2,5%.

Martie este sărbătorită astăzi şi la RRA

De Ziua Femeii sunt invitaţi în studio artişti de top ai muzicii româneşti, iar la "Apel matinal" vine în această dimineaţă una din cele mai iubite actriţe din România, Rodica Popescu-Bitănescu.


Etichete 8 martieziua femeiiromaniastudiuiresinvitati in studioartistiapel matinalrodica popescu bitanescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live