Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

3 Noiembrie 2020
Vizualizari: 617
Comentează add

Peste 97 de milioane de americani au votat deja anticipat, iar rata de participare este pe cale să atingă cel mai ridicat nivel din mai bine de un secol.

Ziua alegerilor prezidențiale în SUA

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Foto. Agerpres/EPA.

Este ziua alegerilor prezidențiale în Statele Unite. Peste 97 de milioane de americani au votat deja anticipat, iar rata de participare este pe cale să atingă cel mai ridicat nivel din mai bine de un secol.

Candidatul democrat, Joe Biden, păstrează un avans constant de aproape opt procente în sondajele naționale în fața rivalului republican, Donald Trump, dar diferențele sunt mai mici în așa-numitele "state nehotărâte", care pot decide învingătorul, iar surprizele nu sunt excluse.

Semn al dezbinării extreme din societatea americană, comercianții din Washington și din alte orașe şi-au baricadat magazinele în așteptarea revoltelor celor care ar contesta rezultatul în noaptea alegerilor.

Președintele Trump și rivalul democrat, Joe Biden, au expus, într-o avalanșă de mitinguri electorale, mesaje finale drastic diferite. Donald Trump și-a energizat suporterii cu atacuri împotriva reporterilor și a oponenților politici.

El a pretins că Joe Biden ar fi mental incapabil pentru președinție, clamând că fostul vicepreședinte ar face din stat o închisoare pentru a controla pandemia de coronavirus, dacă va fi ales.

Trump a sugerat, de asemenea, că l-ar demite pe primul specialist în boli infecțioase al Americii, doctorul Anthony Fauci. "Demite-l pe Fauci", a strigat mulțimea suporterilor din audiență.


Donald Trump: Nu spuneți nimănui, dar așteptați puțin până după alegeri. Apreciez sfatul vostru. În urmă cu patru ani am spus: "eu sunt vocea voastră și vom face America din nou măreață".


Reporter: Trump a jucat în Michigan, aseară, cartea puterii petroliere, care a devenit America, și a acuzat faptul că Joe Biden este un globalist.

În ce-l privește, Biden a încheiat campania electorală în Pittsburg, Pennsylvania, unde i s-a alăturat Lady Gaga. Biden a promis, încă o dată, că va uni și vindeca națiunea. Ceva mai devreme a spus în Cleveland, Ohio:


Joe Biden: Avem ocazia să punem capăt unei președinții care a divizat această națiune. Putem pune capăt unei președinții care a inflamat flăcările urii în întreaga țară. Când America votează, America este auzită. Când America va fi auzită, cred că mesajul va fie clar și sonor. Este timpul ca președintele Trump să își facă bagajele și să plece acasă.

(RS)


Etichete alegerisuajoe bidendonald trumplady gaga(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live