Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

17 August 2016
Vizualizari: 1465
Comentează add

Cele mai așteptate evenimente la JO sunt finalele feminine de 200 m și 100 m garduri la atletism şi ultimul act pe echipe la tenis de masa baieti China – Japonia.

Ziua a 11-a la JO de la Rio

bogdan-predescu

Foto: Bogdan Predescu

În turneul olimpic de lupte greco-romane am avut parte de două prezențe românești. Alin Alexuc Ciurariu a fost foarte aproape de medalia de bronz însă a pierdut în meciul pentru prezența pe podium în fața turcului Ildem, în limitele categoriei 98kg. Din păcate la 66kg Ion Panait a pierdut încă din primul tur în disputa cu rusul Albiev, părăsind competiția olimpică.În concursul de gimnastică artistică am bifat și ultima prezență românească în finalele pe aparate prin Andrei Muntean la paralele. Andrei a făcut tot ce a putut în finală având cea mai bună execuţie însă cu o dificultate care l-a trimis în cele din urmă pe locul 6. Podiumul a fost ocupat de Oleg Verniaiev (Ucraina) – aur, Dannel Leyva (SUA) – argint și David Belyavskiy (Rusia) – bronz.Trei sportivi români concurează miercuri în ziua a 12-a a JO de la Rio de Janeiro. La lupte, in limitele categoriei 48 de kg, Alina Vuc debuteaza impotriva unei indience Vinesh Phogat, campioana a Commonwealthului in urma cu 2 ani la Glasgow. Tinara noastra sportiva de doar 22 de ani are prima sansa la calificarea in sferturi dupa un an excelent in care a luat argintul la Europenele de seniori si a obtinut biletul pentru prima ei editie de JO. Pentru un loc in semifinale, Vuc ar urma sa o intilneasca pe Genevieve Morrison din Canada, o luptatoare puternica, bronz la Mondialele de anul trecut.

Vor evolua și 2 atlete, ambele in seriile probei de 800 m. De la ora 16.55, in prima cursa ia startul Florina Pierdevara, care a participat, fara succes si in cealalta proba de semifond, la 1500 m. Imediat, in a 2-a cursa, este rindul Claudiei Bobocea sa incerce o calificare in semifinale, acolo unde vor concura cele mai bune 24 de sportive, primele 2 in fiecare serie + cei mai buni 8 timpi. Privind la cele mai bune performante ale anului, Pierdevara si Bobocea ar trebui sa furnizeze surpriza pentru a ajunge in semifinale in conditiile in care au in seriile lor macar 5 atlete cu rezultate mai bune in 2016.
           
Tot miercuri, cele mai așteptate evenimente la JO sunt finalele feminine de 200 m și 100 m garduri la atletism, ultimul act pe echipe la tenis de masa baieti China – Japonia, ca si semifinalele turneului masculin de fotbal, pe afiș: Brazilia – Honduras și Germania – Nigeria.
 


Etichete Rio 2016olimpiadagimnasticăfotbalsportivi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live