Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (Talk - show RRA) Marţi, 18 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Noiembrie 2017
Vizualizari: 525
Comentează add

Implicaţiile diabetului la femei, dar şi problemele cu care se confruntă copiii şi tinerii cu diabet din România sunt temele care sunt aduse în prim-plan de specialişti.

Ziua Mondială a Diabetului

radiojurnal

  

Implicaţiile diabetului la femei, dar şi problemele cu care se confruntă copiii şi tinerii cu diabet din România sunt temele care vor fi aduse în prim-plan de specialişti, astăzi, la o conferinţă organizată la Bucureşti, de Ziua Mondială a Diabetului.

Numărul tot mai mare de bolnavi şi faptul că ţara noastră se află printre primele din Europa în privinţa numărului de cazuri fac din prevenţie şi educare a populaţiei o preocupare permanentă, atât a autorităţilor, cât şi a organizaţiilor civice.

Un program de monitorizare pentru elevii de clasa a cincea se desfăşoară, în premieră, la Ploieşti.

Copiilor li se recomandă o dietă corespunzătoare şi activităţi fizice.

Ploieştiul este primul oraş din ţară care beneficiază de acest proiect în care peste 1.500 de elevi vor fi evaluaţi neinvaziv. Specialiştii sunt îngriojoraţi de statisticile care arată că diabetul de tip II la copii este una din principalele cauzele ale speranţei de viaţă mai reduse la copiii născuţi după anul 2000 prin comparaţie cu speranţa de viaţă a propriilor lor părinţi.

Scopul programului "Încerc" este nu doar de evaluare a situaţiei medicale a acestor copii, ci şi îmbunătăţirea stilului de viaţă printr-o dietă sănătoasă şi în special prin creşterea substanţială a orelor de activităţi fizice.
 


Etichete Ziua Mondială a Diabetuluifemeicopiiprogram

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live