Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Octombrie 2021
Vizualizari: 172
Comentează add

Ziua Europeană a Luptei împotriva Traficului de Persoane.

Ziua Europeană a Luptei împotriva Traficului de Persoane

radiojurnal

Foto: arhivă AFP

Exploatarea sexuală şi prin muncă şi cerşetoria rămân principalele forme ale traficului de persoane, iar cele mai multe dintre victime sunt fete şi femei - a declarat directorul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, comisarul şef  Maximilian Nicolae la o dezbatere pe această temă.

Victimele sunt racolate de către persoane cunoscute, iar în pandemie a crescut şi numărul celor abordate de către traficanţi pe Internet.


Maximilian Nicolae: Principalele judeţe de provenienţă, care sunt Dolj, Bacău, Galaţi, Timiş, ţările de destinaţie: Marea Britanie, Italia, Germania, Franţa, vedem că ele cam se menţin în ultimii ani. Procentajul de victime provenite din mediul rural şi urban la fel se menţine în jurul cifrei de 50%, anul trecut a fost în jur de 52% pentru victimele din mediul rural. Principala metodă de racolare a victimelor rămâne recrutarea faţă-n faţă, cel mai mare număr de victime fiind recrutate de către persoane cunoscute. A crescut într-adevăr numărul victimelor recrutate prin Internet, prin mijloace online, având în vedere şi restricţiile impuse de pandemie.


Realizator: Reporterul RRA Daniela Vasilescu reaminteşte că astăzi este marcată Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, ţara noastră fiind principala sursă a victimelor acestui fenomen.


Etichete migranţirefugiaţi(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live