Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

14 Iunie 2015
Vizualizari: 1784
Comentează add

Oameni de cultură din ţară şi din Republica Moldova au fost prezenţi astăzi la Ipoteşti, în Botoşani, unde s-au decernat Premiile Eminescu.

Zilele Eminescu, la Ipoteşti

gina-poenaru-botosani

Mihai Eminescu. Foto: Arhivă. 

Se împlinesc mâine 126 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu.  

În mai multe oraşe au fost organizate deja o serie de manifestări. 
 
În Capitală a avut astăzi o slujbă de pomenire, iar mâine dimineaţă este programată o procesiune la mormântul poetului de la Cimitirul Bellu. 
 
Oameni de cultură din ţară şi din Republica Moldova au fost prezenţi astăzi la Ipoteşti, în Botoşani, unde s-au decernat Premiile Eminescu.   
 
Gelu Dorian, organizator: Suntem la Ipoteşti. Zilele Eminescu, ediţia a 48-a. Aici sunt prezenţi scriitori din toată ţara, din Republica Moldova, pentru a-l omagia pe Eminescu la 126 de ani de la dispariţia lui fizică dintre noi, dar prezenţa lui este mereu vie aici, la Ipoteşti şi în toată ţara. 
 
Promovarea operei şi personalităţii lui Mihai Eminescu peste hotare a fost recunoscută astăzi la Ipoteşti cu ocazia Zilelor Eminescu. 
 
Organizatorii manifestărilor comemorative au decernat premiul pentru traducerea şi promovarea operei şi vieţii eminesciene în străinătate, ediţia 2015, traducătorului german Christian Schenk, care a tradus opera integrală poetică a lui Mihai Eminescu.  
 
"Am primit în urmă cu 15 ani Premiul jubiliar Goethe, care se dă o dată la 25 de ani, tot pentru traducere, dar incluzând şi traducerile baladelor germane în limba română şi pe Eminescu şi am tradus foarte mulţi contemporani într-o antologie şi am şi o colecţie de lirică română contemporană", spune Christian Schenk.  
 
După cum ne-a transmis corespondentul nostru Adrian Marchiş, manifestări similare au avut loc şi în Ucraina, organizate de comunitatea românească de acolo.

Etichete Ştiri nord-estMihai EminescucomemorarePremiile EminescuGelu DorianChristian Schenk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live