Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

28 Octombrie 2009
Vizualizari: 1349
Comentează add

Evenimentul marchează 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

"Zilele Culturii Germane" la Bucureşti

ioana-dogaru

Zilele Culturii Germane la Bucureşti se desfăşoară sub motto-ul "20 de ani de libertate", având în centru sărbătorirea a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Manifestările organizate în cadrul evenimentului, vor reflecta viaţa oamenilor din fosta RDG înainte de evenimentele din 1989, dar şi schimbările din ultimii 20 de ani în diverse domenii, de la cel politic şi social la cel al artelor - în arhitectură, literatură sau modă.

Evenimentul, ce cuprinde numeroase manifestări culturale, va debuta duminică, 1 noiembrie, la ora 18.30, la Galeria Dalles din Capitală, în prezenţa ambasadorului Germaniei, Andreas von Mettenheim.

Un moment aparte îl constituie Zilele Filmului German, care se desfăşoară în perioada 2 - 5 noiembrie, la Cinema Studio, prezentând şapte pelicule artistice şi documentare din perioada 1955 - 2006, având ca temă comună Zidul Berlinului.

Evenimentul se desfăşoară în Bucureşti, dar cuprinde şi un proiect cultural itinerant, KulTourBus. Autobuzul va vizita oraşe din ţară precum Braşov, Sibiu şi Cluj-Napoca, organizând proiecţii de film, sesiuni de lectură şi concursuri la sediile centrelor culturale germane din oraşele respective.


Etichete germania,eveniment,cultură,bucureşti,zidul berlinului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live