Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

28 Ianuarie 2022
Vizualizari: 385
Comentează add

Zilele filmului „Memoria Holocaustului”, organizate de Institutul Elie Wiesel la Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti, continuă astăzi, de la ora 18.00, cu două documentare.

Zilele filmului „Memoria Holocaustului” continuă cu două documentare

angela-cerven

Imagine din interiorul Memorialului Yad Vashem dedicat memoriei victimelor Holocaustului, Ierusalim, aprilie 2021. Foto: Emmanuel DUNAND/ AFP

Realizator: Georgiana Grosso - Zilele filmului „Memoria Holocaustului”, organizate de Institutul Elie Wiesel la Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti, continuă astăzi, de la ora 18.00, cu două documentare. Despre ele vorbeşte responsabilul de comunicare la Institutul Elie Wiesel, Roxana Popa.

Roxana Popa: "Înfruntând rinocerul", în producţia lui Simcha Jacobovici, deschide programul. Realizatorul canadian vine la Iași pentru a-şi cunoaște istoria familiei sale și întâlneşte o societate divizată între cei care neagă vehement Holocaustul, cei care nu știu că în România a avut loc Holocaust la momentul în care a fost realizat filmul, și foarte puțini care își mai amintesc de strigătele evreilor din trenurile morții sau de evreii aruncaţi în gropile comune. Urmează "Contabilul de la Auschwitz", o producție construită în jurul unui proces controversat și destul de cunoscut al unui fost membru SS, care a activat în lagărul de la Auschwitz, Oskar Gröning.

Realizator: Zilele filmului „Memoria Holocaustului” a ajuns la a patra ediţie şi se desfăşoară până mâine. Accesul la proiecţii este gratuit, după rezervarea locurilor pe Eventbook.ro.


Etichete (ii)holocaustdocumentare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live