Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

13 August 2016
Vizualizari: 2163
Comentează add

Regina Ana, defuncta soţie a Regelui Mihai I al României, a fost înmormântată sâmbătă, în noua catedrală de la Curtea de Argeş.

Zi de doliu național. Regina Ana, înmormântată la Curtea de Argeş

cristina-dumitrescu

Regina Ana, defuncta soţie a Regelui Mihai I al României, a fost înmormântată astăzi, în noua catedrală de la Curtea de Argeş.

De-a lungul zilei, au fost oficiate deopotrivă slujbe catolice şi ortodoxe în memoria Reginei care a fost botezată în rit catolic, dar s-a căsătorit şi şi-a botezat toate cele cinci fiice în rit ortodox.

Ana de România a primit şi onoruri militare, la catafalcul său aflându-se în permanenţă militari ai Brigăzii 30 Gardă.

La funeralii au luat parte membrii Familiei Regale a României, dar şi reprezentanţi ai unor case regale şi princiare, unele dintre ele domnitoare în ţări europene.

Regele Mihai I al României, care a fost căsătorit cu Regina Ana aproape şapte decenii, nu a putut lua parte la funeraliile soţiei sale din cauza stării precare de sănătate.

Fostul suveran, în vârstă de 94 de ani, este bolnav de cancer, iar în primăvara acestui an s-a retras din viaţa publică.

În memoria Reginei Ana, care a murit pe 1 august, la vârsta de 92 de ani, astăzi a fost decretată zi de doliu naţional în România, dar şi în Republica Moldova.

Pentru buna desfăşurare a ceremoniilor funerare, au fost disolcaţi în aceste zile mii de poliţişti, jandarmi şi pompieri.

Mai multe informații despre funeraliile Reginei Ana puteți găsi pe Portalul nostru special.


Etichete inmormantarea reginei anacurtea de argescatedralaslujbafuneraliiregele mihaifamilia regalazi de doliu nationalrepublica moldovaromania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live