Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Miercuri, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mugur Mihăiţă

12 Octombrie 2017
Vizualizari: 251
Comentează add

Coducerea extinsă a PSD va decide cine pleacă şi cine vine în executiv. Pe lista de remaniere se află şi miniştrii care ar crea probleme privind credibilitatea la nivel european.

Zi importantă pentru viitorul guvernului Mihai Tudose

mugur-mihaita

 Mihai Tudose, premierul României Foto: facebook.com/MihaiTudosePM

Zi importantă astăzi pentru viitorul Guvenului Tudose: coducerea extinsă a PSD va decide cine pleacă şi cine vine în executiv. Pe lista de remaniere se află şi miniştrii care, a spus din nou premierul, ar crea probleme privind credibilitatea la nivel european.

Vicepremierul Sevil Shhaideh nici nu a participat miercuri la şedinţa de guvern. Înainte fusese din nou la DNA în dosarul Belina, însă numai pentru o problemă de procedură. A fost însă un prilej pentru jurnalişti să o întrebe dacă va demisiona.

Premierul Mihai Tudose va prezenta argumentele pentru remaniere în faţa Comitetului Executiv Naţional al PSD. El a subliniat că remanierile sunt necesare pentru păstrarea credibilităţii la nivel european şi a dat exemplul miniştrilor Dezvoltării şi al Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, respectiv Rovana Plumb, care sunt implicate în dosarul Belina. 

"Un element important în acest program este atragerea de fonduri europene. Percepţia la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici. Dat fiind faptul că cele două colege sunt exact pe zona aceasta de relaţie cu Bruxelles-ul, de aici apare problema. Deci am o părere personală, pe care v-am spus-o, şi o impune ca şef al guvernului", a declarat premierul Tudose.

Anumite surse susţin că vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării, ar fi pregătită să demizioneze. 

"Am respectat întotdeauna partidul şi cel care m-a pus în funcţia de ministru este CEx-ul şi decizia mea, care este luată, va fi comunicată în CEx", a anun'at vicepremierul Shhaideh. 

Ministrul pentru relaţia cu parlamentul, Viorel Ilie, a declarat că nu a văzut lista cu miniştrii care ar putea fi remaniaţi, dar că este dispus să renunţe la acest post doar la solicitarea conducerii ALDE. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat după întrevederea informală cu Mihai Tudose, că măsurile prezentate de premier sunt necesare implementării programului de guvernare şi că a adus argumente solide în acest sens. 

"O decizie politică într-un for statutar poate fi înfrântă, dacă e cazul, tot într-un for statutar. CEx şi BPN. Remanieri se mai fac; dacă sunt argumente, nimeni din partid nu se opune. Toată lumea vrea ca programul să fie pus în practică. Eu vreau să continui cu acest guvern", a opinat preşedintele PSD, Liviu Dragnea..


Etichete Sevil ShhaidehRovana PlumbBelinaViorel IlieLiviu Dragnea,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live