Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

22 Iulie 2019
Vizualizari: 281
Comentează add

În opinia deputatului rus, L. Kalaşnikov, partidul lui Zelenski, "Servitorul Poporului", va putea obţine singur majoritatea în Parlament, fără să fie nevoit să formeze o coaliţie.

"Zelenski obţine toată puterea, aşa cum şi-a dorit", susține un oficial rus

sergiu-stet

 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.                          Foto: Arhivă.

Șeful Comitetului Dumei de Stat a Rusiei pentru Relaţia cu ţările din Comunitatea Statelor Independente (CSI), Leonid Kalaşnikov, a comentat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate care au avut loc în Ucraina, afirmând că rezultatul acestui scrutin este exact ceea ce şi-a dorit liderul ucrainean, Volodimir Zelenski - să obţină toată puterea.

În opinia deputatului rus, partidul lui Zelenski, "Servitorul Poporului", va putea obţine singur majoritatea în Parlament, fără să fie nevoit să formeze o coaliţie cu noul partid "Holos" (Vocea), al cărui lider este solistul rock Sviatoslav Vakarcuk.

Cu toate acestea, Leonid Kalaşnikov a menționat că "încă nu este clar dacă Zelenski va acționa în mod hotărâtor sau va privi spre naționaliști". Potrivit rezultatelor parţiale, alegerile parlamentare din Ucraina au fost câştigate de partidul "Servitorul Poporului", care a obţinut de trei ori mai multe voturi decât celelalte formaţiuni politice care urmează să intre în noul Parlament.

Comisia Electorală Centrală de la Kiev, citată de agenţia RBC, a anunţat că, după numărarea a 57,01% din voturile exprimate de ucraineni la alegerile parlamentare anticipate de duminică, partidul "Servitorul Poporului" obţine 42,47% din sufragii, în timp ce pe locul doi se află "Platforma Opoziţiei - Pentru Viaţă", cu un scor de 12,91%. Pe locul trei se află "Solidaritatea Europeană" (8,6%), iar pe locul patru este partidul "Batkivşcina"(8,02%). Noul partid "Holos" (Vocea) a obţinut 6,38% din voturi şi, de asemenea, urmează să intre în noul parlament ucrainean. Celelalte 15 partide înscrise în cursă nu au reuşit să treacă pragul electoral de 5%.


Etichete Duma de statMoscovaRusiaVolodimir ZelenskiUcrainaalegeriLeonid Kalaşnikov,Sviatoslav Vakarcuk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live