Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

20 Februarie 2013
Vizualizari: 1097
Comentează add

Un întreg cartier din oraşul sirian Alep a fost distrus în urma unui atac cu rachete, cel puţin 30 de persoane fiind ucise.

Zeci de victime într-un atac cu rachete în oraşul sirian Alep

alexandru-zugravu

Insurgent sirian. Foto: Reuters

Peste 30 de persoane, între care 14 copii şi cinci femei, au fost ucise şi alte zeci rănite de o rachetă sol-sol, ce a distrus un cartier popular din Alep, al doilea oraş al Siriei, informează BBC.

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului, organizaţie cu centrul în exil, acuză regimul Assad că foloseşte astfel de arme, de provenienţă rusă sau iraniană, în timp ce Occidentul nu permite populaţiei să se înarmeze pentru a se apăra.

Cartierul a fost ras şi bilanţul victimelor ar putea creşte, fiindcă multe trupuri se mai află sub dărâmături, precizează organizaţia, ce îşi bazează informaţiile pe o reţea de militanţi anti-Assad şi medici din întreaga ţară, cuprinsă de război civil de doi ani.

Consiliul Naţional Sirian, principala forţă a opoziţiei, leagă într-un comunicat atacul Armatei de lipsa de reacţie internaţională.

După decizia europeană de a continua să priveze poporul sirian de armele de care are nevoie pentru a se apăra şi după raportul ONU, de luni, ce nu face distincţie între genocidul comis de regim şi violenţele individuale, forţele guvernamentale au lovit Alep-ul cu rachete balistice ruseşti - se spune în comunicatul Consiliului Naţional Sirian.

Zilele trecute, Uniunea Europeană a hotărât să menţină embargoul armelor destinate rebelilor sirieni, în timp ce raportul unei comisii ONU de anchetă repetă că protagoniştii conflictului din Siria sunt cu toţii vinovaţi de crime de război.


Etichete SiriaAlepatacvictimeracheteONU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live