Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Aprilie 2018
Vizualizari: 503
Comentează add

Ei sunt nemulţumiţi de intenţia Ministerului de a reduce de anul viitor locurile subvenţionate de la buget pentru studii de licenţă, masterat şi doctorat.

Zeci de studenţi şi profesori, protest la Ministerului Educației

radiojurnal

Foto: Agerpres.

Câteva zeci de studenţi şi profesori au protestat astăzi în faţa Ministerului Educaţiei.

Ei sunt nemulţumiţi de intenţia Ministerului de a reduce de anul viitor locurile subvenţionate de la buget pentru studii de licenţă, masterat şi doctorat.

În total, opt universităţi de renume din întreaga ţară sunt vizate.

În lipsa resurselor financiare, unităţile de învăţământ superior riscă să închidă programe, să elimine cursuri şi să renunţe la cadre didactice - a declarat Claudiu Crăciun, lector la SNSPA. 

Claudiu Crăciun: Principala problemă a învăţământului românesc universitar este subfinanţarea cronică. Fiecare ministru vine cu antipatii şi simpatii personale cu grupuri de susţinători sau de inamici. În tot acest timp, pierzători sunt studenţii care trebuie să îşi plătească din buzunarele lor programele de studiu, profesorii din universităţile care pierd locuri. Domnul ministru a invocat aşa-numitele domenii strategice, dar între aceste domenii strategice şi alocările efective nu există absolut nicio legătură. Ceea ce solicităm ministrului este să acorde în continuare locuri bugetate universităţilor mai mici sau tehnice, dacă doreşte acest lucru, nu este nicio problemă, dar să nu facă asta pe seama universităţilor mai mari, recunoscute, care au programe solide care, în continuu, atrag studenţi: în Bucureşti, în Cluj în Timişoara şi în Iaşi.


Etichete profesoristudentiprotestministerul educatieiclaudiu craciunsnspauniversitatilocuri subventionate reduse

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live