Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 August 2022
Vizualizari: 230
Comentează add

Zeci de poliţişti au participat la o acţiune de protest la Galaţi.

Zeci de poliţişti au participat la o acţiune de protest la Galaţi

florin-lepadatu

 FOTO arhivă : Diana Surdu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Zeci poliţişti au participat astăzi, la Galaţi, la o acţiune de protest menită să aducă în atenţia autorităţilor problemele cu care această categorie profesională se confruntă.

Este vorba despre neaplicarea legii salarizării unitare, lipsa de predictibilitate referitoare la pensiile militare de stat, subfinanţarea structurilor MAI şi deficitul cronic de personal.


Preşedintele filialei Galaţi a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Matei Ionel: ”Deficitul raportat la statele de organizare este undeva la 30-35%. Deficitul real pentru ca poliția să fie acea instituție care să ofere nu doar credibilitate statului român, ci și siguranță cetățeanului este de peste 50%. Un polițist încadrat la acest moment câștigă undeva în jur de 2.500 de lei, la care se adaugă norma de hrană, 1.000-1.100 de lei. Nu este un salariu care să-l motiveze pe polițist.”

Lista cu revendicări a fost înaintată prefectului de Galaţi pentru a fi transmisă guvernului, ne-a informat corespondentul RRA, Maria Măndiţă.

În urmă cu două zile, aproximativ 200 de membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, împreună cu colegii lor din Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, au protestat, la Bucureşti, în faţa Ministerului de Finanţe, solicitând aplicarea Legii cadru a salarizării.

O delegaţie a fost primită atunci de ministrul Adrian Câciu, iar la final, liderii sindicali au declarat că acţiunile de protest vor continua până la primirea banilor, potrivit legii.


Etichete protestepolitisti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live