Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

26 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1057
Comentează add

Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa, iarna aceasta, în Ungaria, din cauza frigului, în locuinţe neîncălzite, sau sub cerul liber.

Zeci de persoane au murit, în Ungaria, din cauza frigului

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Foto: captură video.

În Ungaria, zeci de persoane şi-au pierdut viaţa, iarna aceasta, din cauza frigului, în locuinţe neîncălzite, sau sub cerul liber, potrivit unor date făcute publice de o organizaţie nonguvernamentală.

Forumul Social Ungar, o organizaţie pentru drepturile omului din Ungaria, cere premierului Viktor Orbán să ia măsurile necesare pentru protejarea corespunzătoare a cetăţenilor, în condiţiile înregistrării, în ultima perioadă, a mai multor decese din cauza frigului şi să fie convocată o şedinţă de guvern în cadrul căreia să se discute pe marginea acestui subiect.

Conform unui comunicat al organizaţiei, din toamna anului trecut şi până la sfârşitul lunii decembrie, şi-au pierdut viaţa, din cauza frigului, 40 de persoane, iar alte 57 au decedat în primele 20 de zile ale acestui an.

Peste 40 de persoane au fost găsite decedate în locuinţe neîncălzite, 36 au murit pe spaţiu public, sub cerul liber, iar 17 şi-au pierdut viaţa în timpul transportării la spital, sau imediat după internarea - a mai precizat organziaţia.

Iarna trecută, respectiv în lunile sezonului rece din 2014 şi 2015, în Ungaria şi-au pierdut viaţa, din cauza frigului, 133 de persoane. 


Etichete Ungariaoameni morţi de frigONGForumul Social Ungarpremierul Viktor Orbánlocuinţe neîncălzitedormit sub cerul liber

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live