Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

26 Februarie 2021
Vizualizari: 348
Comentează add

Zeci de pensionari din Galați au protestat în fața Ministerului Muncii, cerând ca pensiile să nu fie înghețate.

Zeci de pensionari din Galați au protestat în fața Ministerului Muncii

catalin-radu

Foto: Cătălin Radu.

Câteva zeci de pensionari din Galați au protestat în această dimineață în fața Ministerului Muncii și la sediul guvernului, cerând ca pensiile să nu le fie înghețate și să fie eliminate discrepanțele pentru cei care au lucrat în aceleași condiții și cu același număr de ani la vechime.

Reporterul nostru Cătălin Radu a stat de vorbă cu președinta Alianței Pensionarilor pentru Conciliere Galați, Georgeta Teodor.


Georgeta Teodor: Am o pensie sub 2000 de RON și am muncit 32 de ani pe platforma siderurgică de la Galați; cu tot cu anii de grupă am 41 de ani. Foarte greu trăiesc din această pensie. Având în vedere costul medicamentelor, costul mâncării, utilitățile care sunt peste nivelul Casei Poporului de aici de la București. Noi suntem condamnați la moarte. Nouă ni s-au încălcat drepturile consecutiv, începând cu anul 2019. Așteptăm să ni se facă dreptate prin aplicabilitatea Legii 127/2019 prin care trebuie indexată pensia, trebuie majorat punctul de pensie cu acele 40 de procente ca, de la 1 septembrie, să venim pe legalitate cu 1875. Nu este corect. Muncim patru, cinci persoane în același loc de muncă, iar fiecare dintre noi s-a pensionat pe o altă lege. Noi vrem să se elimine discriminarea.

(RS)


Etichete protestgalati(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live